Kuivat kädet

170406_10_AR_Shot 10_6455.jpg

Leenan vinkkejä siitä kuinka helliä jatkuvasta pesemisestä kuivuneita käsiä

Korona pandemian aikana kädet joutuvat kovalle koetukselle jatkuvasta pesemisestä ja käsidesien käytöstä. Meikkaajana pesen käsiäni usein muutenkin, mutta nyt vielä useammin! Omat käteni ovat kuin riivinraudat, sormenpäät halkeilevat kuivuudesta, puhumattakaan kynsinauhoista. Pahimmillaan ihoni on kipeä ja punoittava. Käsiä on nyt pestävä, se on selvää, mutta miten käsiä voisi myös helliä samalla? Tiedän, että en ole yksin tämän ongelman kanssa ja siksi keräsin hyväksi todettujen tuotteiden listan käsien pesuun ja hoitamiseen. 

Ensi alkuun pieni muistutus siitä, että käsien rasvaamiseen ennen nukkumaan menoa kannattaa nyt kiinnittää erityistä huomiota. Kosteuttamisen tehostamiseksi suosittelen myös, että lisäät yörasvaan muutaman tipan öljyä, sillä se antaa hyvän suojan käsille seuraavaksi päiväksi. Tulet huomaamaan eron jo muutaman käyttökerran jälkeen. Suosittelen myös, että käytät öisin puuvillahanskoja. I know right! Not very sexy! Mutta näin lakanat säästyvät tahriintumiselta ja rasva imeytyy lakanoiden sijasta käsiin. Paksua, erittäin hoitavaa käsirasvaa kannattaa suosia öisin ja ohutta, nopeasti imeytyvää rasvaa päivisin. 

Itse pyrin myös käyttämään nahkahanskoja aina, kun poistun kodin ulkopuolelle. Ja kotiin palatessa pesen heti kädet!

170406_NikoMitrunen_AR_S07_6084.jpg

Tarja Kivinen Dr.Hauschkalta suosittelee käyttämään ekologisia pesuaineita, koska ne sisältävät myös käsiä hoitavia ainesosia, kuten oliivi- tai kookosöljyä. Itse käytän tällä hetkellä URTEKRAM luonnonkosmetiikkasarjan Laventeli nestesaippuaa, joka on hellävarainen ja kasvipohjainen. Nestesaippuan tuoksu on huumaava. 380ml / 5,99€. Käsivoiteena päiväsaikaan käytän URTEKRAM Laventeli käsivoidetta, joka imeytyy nopeasti ja tekee ihosta silkkisen, 75ml / 5,99€. Nämä molemmat tuotteet sisältävät probiootteja, niitä elimistömme ”kilttejä bakteereja”, jotka auttavat ylläpitämään ihon kosteustasapainoa ja tukevat solujen uusiutumista. 

URTEKRAM Green Matcha nestesaippua on virkistävä käsisaippua kaikille ihotyypeille. Japanilainen vihreä matcha, sekä merileväuute suojaavat käsien ihoa, molemmat ainesosat ovat hellävaraisia eivätkä kuivata ihoa. Nestesaippua ei sisällä parabeenejä, silikoneja eikä synteettisiä öljyjä, väriaineita eikä hajuja. 380ml / 6,50€ URTEKRAM tuotteita on saatavilla hyvin varustetuista päivittäistavarakaupoista ympäri maan. Kuluttajatiedustelut: +358408286921


Apteekkimaailmasta päiväkäyttöön Tarja Kivinen suosittelee käsienhoitotuotteita, jotka sisältävät ihoa suojaavaa sukralfaattia, jota löytyy esimerkiksi näistä molemmista AVENEn tuotteista. AVENEn Cicalfate Hand Cream on tarkoitettu erittäin kuivalle ja karhealle iholle. Voide on hajusteeton. Se tekee iholle suojaavan kalvon ja hoitaa pieniä haavoja sekä estää tulehdukset. 100ml / 14,50€.  AVENE Cicalfate + Cream on vielä astetta hoitavampi rikkinäisille ihoalueille. Voide on antibakteerinen, joten se sopii erinomaisesti atooppiselle iholle ja jopa vaippaihottumaan. 40ml / 9,90€. https://www.eau-thermale-avene.fi/

Dr.Hauschkan MED- sarjan Ice Plant Intensive Cream sisältää jääruohoa. Jääruoho sitoo kosteutta ja lievittää kutinaa. Voide sopii koko kehon kuiviin kohtiin ja on erinomainen tuote atooppiselle iholle, 50ml/ 32,90€. Tuotetta myy apteekit sekä www.houseoforganic.fi

170406_10_AR5968.jpg
weleda-almond-sensitive-skin-hand-cream.jpg

Osiossamme Kauneus & Terveys on LAPONIE OF SCANDINAVIAN tarina. Sarjan luoja Kristina Pentti suosittelee kuivien käsien hoitoon muutaman pumppauksen Toner Sprayta sekoitettuna All Around Balmiin. Toimii hyvin yöksi levitettynä käsille kauttaaltaan tai täsmä voiteena kuiviin kohtiin. Toner Spray on kosteuttava suihke kasvoille ja All Around Balm on loistava voide, mihin tahansa kuivaan kohtaan, kuten huulille. Laponie of Scandinavian Face Oil on yksi niistä öljyistä, joita suosittelen lisättäväksi yövoiteeseen. Tällä hetkellä nettikaupassa on tarjouksena Toner Spray 50ml ja All Around Balm setti 39€ (norm 47€).

Luonnonkosmetiikka sarja WELEDAN Almond Hand Cream on todellinen klassikko, joka suojaa ja vahvistaa käsien herkkää ihoa. Rasva imeytyy nopeasti, 50 ml / 11.95€. Tuotetta myy Sokos, Kicks, apteekit sekä verkkokaupat. info@weleda.fi

BEAUTY GARDEN on ranskalainen täysin luonnonmukainen ihonhoitosarja. Brändin ideologia on kiehtova. Tuotteet valmistetaan luomu raaka-aineista, jotka viljellään omassa Auriacin puutarhassa. Valmistus aloitetaan aina sadonkorjuun jälkeen. Jos satoa ei jonain vuonna tule, jäävät myös tuotteet valmistamatta. Beauty Gardenissa yhdistyy korkea laatu, ekologisuus, tuoreus ja puhtaus. Käytän tällä hetkellä sarjan Kehäkukka käsivoidetta öisin lisäämällä voiteeseen muutaman tipan Kehäkukkaöljyä. Sain helpotusta kuiviin käsiini jo muutaman käyttökerran jälkeen. Kehäkukka käsivoide 30ml / 23,00€ ja Kehäkukkaöljy 100ml / 29,00€.

BTB13 Probioottinen monitoimibalmi sopii hyvin ihon kuivuuden, ärsytystilojen ja kutinan rauhoittamiseen. Vedetön tuote sopii hyvin ulkoiluun, sillä se antaa suojan kylmää, viimaa sekä kuivaa ilmaa vastaan. Balmi on ihanteellinen myös yövoiteena kuivalle iholle ja huuli- sekä kynsinauhavoiteena. Probioottien lisäksi voide sisältää mustaherukan-ja tyrninsiemenöljyjä, joiden hyvät omegarasvahapot ja E-vitamiini hellivät ihon hyvinvointia. Pehmeän runsas mangovoi hoitaa ja suojaa ihoa. 50ml / 34,00€

BTB13 on myös lanseerannut uuden käsienhoitosarjan. Tuotesarja sisältää probioottisen käsienpesuaineen, käsivoiteen sekä hoitavan käsidesin. Tämän hetken MUST HAVE tuotteet! Käsienpesuaine 300ml/ 10,90€, käsivoide 100ml/ 13,90€, käsidesi 150ml/ 18,90€.

Unknown-14.jpeg

Ainoastaan netissä toimivalla SKINCITY:lla on sivuillaan oma osio, jossa käsitellään käsien pesua ja hoitoa. Voit tutustua valikoimaan tästä. SKINCITY.ssä on aina kosmetologi valmiina chattailemään kanssasi. Tämä takaa sen, että saat aina henkilökohtaista palvelua ja tietoa juuri sinulle sopivista täsmätuotteista. Tuotemerkkien valikoima on laaja! SKINCITY.fi toimitukset ovat aina ilmaisia ja pääkaupunkiseudulla toimitus tulee kotiovelle asti. Voit myös pyytää, että kuljettaja jättää toimituksen oven taakse, jolloin vältyt kontaktilta. Toimitus on ripeää. Parissa-kolmessa päivässä saat kauniisti pakatun lähetyksen.

Puuvillahanskoja myy apteekit, joskin ne ovat tällä hetkellä usein loppuunmyyty, mutta SKINCITY:ssä on muun muassa ollut niitä vielä hyvin saatavilla.

Pysytään terveinä ja pidetään itsestämme ja läheisistämme hyvää huolta.

Teksti Leena Waggoner

Kuvat Niko Mitrunen ja maahantuojat

Malli Annika Stenvall, Paparazzi Model Management

Meikki ja hiukset Emma Bentley

Kaikki asut Anna Ruohonen

Visuaalinen suunnittelu ja tyyli Mila Pentti








Mile-Style