Meet the Pentti sisters Kristina and Eva behind Laponie of Scandinavia

Evan valkoinen paitis Hope 170 e ja Kristinan Toteme 239 e, molemmat Stockmann.

Evan valkoinen paitis Hope 170 e ja Kristinan Toteme 239 e, molemmat Stockmann.

Ihonhoitosarja Laponie of Scandinavia

Tänä päivänä kuka tahansa voi lanseerata ihonhoitotuotesarjan, mutta harvalla on oma laboratorio, jossa voi reaaliaikaisesti kehitellä ja testata omia tuotteita, kuten tehdään Laponiessa

Kristinan villapaita Dagmar 289 e,  Stockmann  ja krepattu hame MaxMara 275 e,  MaxMara Helsinki

Kristinan villapaita Dagmar 289 e, Stockmann ja krepattu hame MaxMara 275 e, MaxMara Helsinki


KRISTINA PENTTI 

Toimitusjohtaja ja perustaja

 

Oma laboratorio mahdollistaa intensiivisen kokeilun ja tuotekehittelyn. Tuotteet laitetaan markkinoille vasta sitten kun ne ovat tekijöidensä mielestä täydellisiä eivätkä aiheuta reaktioita Kristinan erittäin herkällä iholla.  

 

”Saatamme kemistimme Jaana Ailuksen kanssa tehdä päivän aikana useita eri versiota jostakin kehitteillä olevasta tuotteesta ja kokeilen niitä sitten kotona” kertoo Kristina. ”Minua ei kiinnosta helpoin tie vaan se mikä toimii!”.

 

Yksinkertaisen tuotteen kehittäminen on haastavampaa, koska se sisältää vain vähän ainesosia. Laponien kaikissa tuotteissa (kasvorasvaa lukuunottamatta) on 10 ainesosaa tai vähemmän, kun niitä saattaa usein normaalituotteissa olla jopa 40-60. 

”Lyhyt ainesosalista on tärkeä silloin kun suunnitellaan tuotteita erittäin herkälle iholle, näin pystytään rajaaman pois ainesosat jotka saattavat aiheuttaa allergioita. On hyvä muistaa, että kaikki EU:n markkinoilla olevat tuotteet ovat käyttäjille turvallisia, kyse on lähinnä siitä, mikä itse kullekin sopii” kiteyttää Kristina.

Terve ikääntyminen

Koko Laponie of Scandinavia -tuotesarja ja sen kehittely on saanut alkunsa Kristinan omista teini-iän iho-ongelmista. Kristina häpesi ajoittain ulkonäköään niin, ettei halunnut mennä kouluun. Iho-ongelmat ja niiden kylkiäisenä tullut stressi vaikuttivat itsetuntoon. Vanhemmiten, hieman etäisyyttä asiaan saaneena, Kristina pystyy näkemään asiassa jo koomisiakin puolia, mutta teininä akneiho ja sen tuomat sosiaaliset ongelmat eivät naurattaneet. Kristina koki jääneensä yksin ongelmiensa kanssa, apua oli saatavilla kovin vähän ja antibiootit, joita Kristina jatkuvasti söi heikensivät vatsan toimintaa.”20 vuotta sitten ei vielä tiedetty kovin paljon siitä,  miten vatsan toimivuus vaikuttaa ihoon”, toteaa Kristina. ”Halusin ymmärtää nimenomaan miksi ihoni oireili, joten aloin itse etsimään siihen syitä ja ratkaisuja”. Kristina huomasi pian, että ihon kunto on suorassa yhteydessä koko kehon hyvinvointiin. Pikkuhiljaa hän jätti pois viljatuotteet ja fermentoituvat tuotteet kuten kikherneet, pavut ja kaalit, jolloin vatsa rauhoittui.

Ihon hyvinvointiin vaikuttavat myös ulkoiset tekijät, kuten ilmansaasteet ja veden laatu. ”Matkustaessa huomaa usein kuinka eri veden laadut aiheuttavat muutoksia ihossa”, toteaa Kristina. Hän toteaa myös, että ajatus siitä, että tietyt iho-ongelmat, esimerkiksi akne, häviäisivät iän myötä, ei aina pidä paikkansa – lähinnä ne muuttavat muotoaan. ”Siinä missä nuorena tavoittelin täydellistä ihoa toivon nyt vanhempana, että iho näyttäisi terveeltä”. 

Evan farkkupaita Ganni 179 e ja Kristinan Isabel Marant 209 e, molemmat  Stockmann .

Evan farkkupaita Ganni 179 e ja Kristinan Isabel Marant 209 e, molemmat Stockmann.


 

Laponie of Scandinavialta ei ole tulossa anti-age tuotesarjaa. ”Uskon ihon järkevään perushoitoon. Kuuntelen ihoa ja sitä, mitä se minäkin päivänä tarvitsee. Katson aamulla peilistä miltä naama näyttää ja hoidan sitä sen mukaan. En luokittelisi ihoa ainoastaan eri ihotyyppien mukaan.” toteaa Kristina. 

 

”Jokaisen kannattaa käyttää niitä tuotteita, jotka tuntuvat omasta mielestä hyvältä iholla. Yhtä selkeää ratkaisua, joka kaikille sopisi, ei ole. On kuitenkin hyvä huomioida joitakin ihonhoidon kulmakiviä. Esimerkiksi öljy tai öljypohjainen tuote estää kosteuden haihtumisen iholta ja siksi tämäntyyppisiä tuotteita on hyvä käyttää esim. kosteuttavan kasvoveden tai seerumin päälle. Harva iho pärjää pelkällä kosteudella tai pelkällä ihoa pehmentävällä ainesosalla, eli öljyllä. Yleensä terve iho tarvitsee molempia”.

Laponie of Scandinavian Core -sarja on ollut kokonaisuudessaan markkinoilla joulukuusta 2018 lähtien. Se pitää sisällään päivittäiset ihonhoitotuotteet ihon puhdistukseen, kosteutukseen ja hoitoon. Tuotteet eivät sisällä aurinkosuojaa . 

 Yksityisyrittäjyys ei ollut Kristinalle itsestäänselvyys

”Minussa asuu pieni maailmanparantaja, ja alunperin minusta piti tulla tutkija uskontotieteen, konfliktinhallinnan ja sosiaalipsykologian välimaastossa. Jostain syystä ajattelin aina, että “yrittäjäksi" en lähde, vaikka olenkin kasvanut perheessä jossa kumpikin vanhempi on ollut yrittäjä. En kokenut sitä omaksi. Vanhempana se tuntuu hassulta: harva varmaan jonkinlaiseksi jokapaikan yrittäjäksi lähtee, vaan kyse on oman intohimon ja unelman toteuttamisesta - ja maailmaa voi parantaa myös yritystoiminnan kautta. Olen iloinen, että olen ehtinyt työskennellä aivan muiden juttujen parissa ennen Laponieta - joskin yrityksen rakentaminen on välillä yhtä tuskaa, yksikään työpäivä ei tunnu työltä. Koen, että saan tehdä mitä rakastan”. 

Evan neule Samsoe&Samsoe 129 e ja nilkkapituinen hame Theory 395 e, molemmat  Stockmann .

Evan neule Samsoe&Samsoe 129 e ja nilkkapituinen hame Theory 395 e, molemmat Stockmann.

EVA PENTTI-KORTMAN

PR ja markkinointi

 

Eri markkinointi ja pr-tehtävissä pitkään työskennellyt Eva Pentti-Kortman ei miettinyt pitkään kun oma sisko pyysi häntä mukaan uuteen yritykseen. ”Se oli mahtava tilaisuus lähteä luomaan brändiä tyhjästä! Mielestäni meidän hyvin erilaiset persoonallisuudet olivat luomisprosessissa vain hyödyksi” toteaa Eva.

 

No-nonsense ohjaa toimintaa

 

Laponie of Scandinavian logon suunnitteli kanadalais-ruotsalainen graafikko Emily Cheng yhteistyössä Grow -nimisen toimiston kanssa. Anna-Maija Metsolalta tilattiin abstrakti vesivärimaalaus, jonka aiheena oli skandinaavinen luonto, ja josta käytetään osia tuotepakkauksissa ja markkinoinnissa. ”Visuaalisesti pyrimme samaan, yhtenäiseen no-nonsense ilmeeseen jota tuotteemmekin edustavat” kiteyttää Eva. 

 

Pakkauksissa suositaan kierrätettäviä materiaaleja kuten lasia, alumiinia ja kartonkia ja niissä pyritään minimoimaan muovin käyttöä. 

Itse nimi Laponie juontaa 80-luvulta. ”Kia rakastui nimeen ja ajatukseen, että voisimme tuoda takaisin jotain vanhaa, uudessa muodossa. Näin syntyi Laponie of Scandinavia -tuotemerkki”. 

 

”Alusta asti oli selvää, että pyrimme kansainvälisille markkinoille ja että yrityksen kieli olisi englanti. Nettikauppa tuntui myös näin alkuun järkevältä ratkaisulta. Sitä kautta saamme nopeasti ja helposti palautetta asiakkailta. Netissä voimme myös yksityiskohtaisesti ja kattavasti esitellä tuotteita ja raaka-aineita.” 

Evan lohenpunainen neule Malene Birger 240 e,  Stockmann  ja tyköistuvat villakangashousut  Anna Ruohonen  510 e.

Evan lohenpunainen neule Malene Birger 240 e, Stockmann ja tyköistuvat villakangashousut Anna Ruohonen 510 e.

Mutkatonta ihonhoitoa 

 

”Asiakkaistamme löytyvät niin kuiva- ja herkkäihoiset kuin ne, joilla on muita ihon erikoisongelmia, vegaanit, sekä kuluttajia jotka haluavat yksinkertaisen ja helpon tuotesarjan päivittäiseen ihon-hoitoon.”.

Tuotteet eivät lupaile turhia, vaan ”tekevät mitä lupaavat”, ei enempää, ei vähempää. 

 

Kaikki tuotteet ovat vegaanisia, hajusteettomia, tai eivät sisällä lisättyjä hajusteita, eikä niitä ole testattu eläimillä.

Kommentteja allekirjoittaneelta:

Kokeilin itse tuotteita kuukauden ajan ja täytyy myöntää, että sarja on erittäin helppokäyttöinen! Silmänympärysihoni, joka on erittäin kuiva ja altis allergisille reaktioille, rauhoittui täysin All-Around Balm -tuotteen ansiosta. Käytin päivittäin maitomaista ihonpuhdistusemulsiota, sprayta, öljyä ja sen päälle vielä kasvorasvaa. Silmän ympärykset ja huulet hoidin All-Around Balmilla. Spaytä spruittailin myös silloin tällöin päivän aikana jos iho yhtään tuntui kuivalta. Yli 50-vuotiaana ihoni tarvitsee näiden tuotteiden lisäksi joitain seerumeja, mutta voin ehdottomasti suositella tätä sarjaa herkkäihoisille arjen rutiinien helpottamiseksi.


Laponie of Scandinavia -tuotteita voi tilata netistä osoitteesta

www.laponieskincare.com

Ilmainen postitus Suomeen, Ruotsiin ja Tanskaan. Muualle EU:n alueelle ilmainen toimitus yli 25 € ostoksesta. 

 Tuotteet ovat myös myynnissä Ruohonjuuren valikoiduissa liikkeissä ja  verkkokaupassa sekä House of Organic -verkkokaupassa. 

Apartment 12 Helsingin keittiö. Kuva René Granström.

Apartment 12 Helsingin keittiö. Kuva René Granström.Tästä linkistä pääset lukemaan lisää kuvauspaikastamme Apartment 12 Helsingistä, sen palveluista ja ihmisistä sen takana joka on osiossamme LIFESTYLE & MATKAT

Lue myös Kristinan vinkit meikkituotteista herkälle iholle.

Teksti Mila Pentti

Meikki ja hiukset Leena Waggoner

Kuvat Evasta ja Kristinasta Sakari Majantie

Kuvauspaikka Apartment 12 Helsinki @apartment12helsinki
Mile-Style