Morsiamen ihonhoito- ja meikkivinkit by Leena

Kuva Sara Lehtomaa / FotonokkaPaita Red Valentino 250 e, La Matta.

Kuva Sara Lehtomaa / Fotonokka

Paita Red Valentino 250 e, La Matta.

Kaupallinen yhteistyö Skincityn kanssa

Skincity on netissä toimiva ihonhoitoklinikka, joka tarjoaa tarkoin harkitun valikoiman ammattitason ihonhoitosarjoja ja meikkejä. Skincitystä löydät markkinoiden edistyksellisimmät ihonhoitotuotteet, sekä ainutlaatuiset ihotestit analyyseineen. Skincityllä sinua palvelee aina koulutettu kosmetologi. Huolellisesti pakatut lähetykset saapuvat kotiovellesi parissa päivässä ilmaiseksi. 

Skincityn kosmetologi Stiina työpöytänsä äärellä.

Skincityn kosmetologi Stiina työpöytänsä äärellä.

Skincityn perustivat kosmetologi, ja entinen PR- ja tuotepäällikkö, Annica Forsgren Kjellman yhdessä yrittäjämiehensä Mikael Kjellmanin kanssa. Heidän tavoitteenaan on tarjota markkinoiden laadukkaimmat tuotteet vaivattomasti jokaisen ulottuville. Myyntiin päätyvät tuotteet käyvät läpi tarkan seulonnan ja testauksen. Tuotevalikoiman laajuus saattaa hämmentää ensikertalaista, mutta asiointi Skincityssä on vaivatonta ja helppoa. Voit olla suoraan yhteydessä puhelimitse, sähköpostilla tai chatissa, sertifioituun kosmetologiin. Voit myös tehdä ihotestin, jolloin kosmetologi laatii sinulle veloituksetta henkilökohtaisen ihonhoitosuosituksen, sekä opastaa ja neuvoo sinua oikeiden tuotteiden valinnassa. Mallimme, ja tuleva morsian Charlotta, kokeili Skincityn palveluja.

Skincityn ihotesti on vaivaton ja helppo.

Skincityn ihotesti on vaivaton ja helppo.

Charlottan iho ennen hoitoja. Kuva on Charlottan itsensä ottama.

Charlottan iho ennen hoitoja. Kuva on Charlottan itsensä ottama.

Charlottalla on aina ollut kaunis iho. Murrosiässä ihossa oli epäpuhtauksia, niin kuin meillä kaikilla, mutta muuten Charlotta on säästynyt melko hyvin erityisiltä iho-ongelmilta. Myöhemmin aikuisiällä tilanne kuitenkin muuttui. Stressi sai, nyt 38 vuotiaan, Charlottan ihon aina huonoon kuntoon. Tilanteen lauettua myös iho parantui. Kuukausi ennen häitä Charlotta otti yhteyttä Skincityyn saatuaan hyvät suositukset ystävättäreltään. Charlotta kaipasi ammattiapua häistä aiheutuvaan stressiin, joka sai aikaan reaktion iholla. Konsultoinnin aluksi Charlotta lähetti sähköpostilla kuvan itsestään Skincityyn ja teki Skincityn nopean ja helpon ihotestin. Kosmetologilta tuli vastaus saman päivän aikana. Koska häiden ajankohta oli jo kuukauden päästä, päätettiin edetä lempeällä hoidolla, kaikista tehokkaimman hoidon sijaan. Heti häiden jälkeen ihonhoitorutiinia muutettiin ja annettiin iholle aikaa parantua. Charlotta piti erityisesti siitä, että Skincity räätälöi hoidot sen mukaan, kuinka usein ja aktiivisesti olit valmis hoitamaan ihoasi ja kuinka paljon olit valmis laittamaan siihen aikaa. 

Hääpäivänä Charlotan ihon pinta oli tasainen, mutta kirjava. Meikin avulla saimme ihon näyttämään virheettömältä. Häiden jälkeisten, hieman modifioitujen, ihonhoitorutiinien ansiosta iho hehkui ja oli tasavärinen jo muutaman kuukauden päästä. Charlotta koki nettikonseptin ja konsultoinnin hyväksi ja helpoksi tavaksi asioida. Neuvot olivat selkeitä ja tuotteita oli helppo käyttää, myös hinta laatu suhde yllätti Charlottan positiivisesti. Toimituskin oli nopea ja Skincityllä aina ilmainen. Tuotteet saapuivat kauniisti pakattuna jo tilausta seuraavana päivänä. 

Leena viimeistelee Charlottan meikkiä hääpäivän aamuna

Leena viimeistelee Charlottan meikkiä hääpäivän aamuna

 SKINCITYN KOSMETOLOGIN SUOSITTELEMANA CHARLOTTA OTTI KÄYTTÖÖN SEURAAVAT TUOTTEET 

Ihon puhdistukseen aamuin ja illoin

Puhdistukseen aamuin ja illoin kevyesti vaahtoava CLEAR Pore Normalizing Cleanser vesiliukoinen puhdistusgeeli. Ehkäisee aknen oireita ja ihohuokosten tukkeutumista. Sisältää bakteerien kasvua hillitseviä ainesosia.  Kasvovedeksi Paula`s Choise Calm Shooting Toner. Sisältää antioksidantteja, rauhoittaa ja hoitaa kuivaa ihoa välittömästi. Lakritsiuute ja fosfolipidit ehkäisevät punoitusta ja tulehduksia. Usein epäpuhtauksia hoidetaan ihoa liikaa kuivattavilla aineilla, jolloin tilanne vain pahenee. Ihon kosteutus on myös tärkeää. 


1611035_1.jpg
1611075_1.jpg

Ihon kuorintaan 1-2 kertaa viikossa

Ihon kuorintaan Charlottaa neuvottiin käyttämään Paula`s Choice Skin Perfecting 2% BHA Lotionia 1-2 kertaa viikossa. Häiden jälkeen käyttöväliä tihennettiin joka toiseen päivään. Kuorinta-neste sisältää salisyysihappoa  (BHA ). Se tasoittaa ihon rakennetta, hillitsee pintakuivuutta ja kuorii ihohuokosia syvältä, vähentäen näppylöitä ja mustapäitä. Kasviöljyt kosteuttavat ja pehmentävät ihoa. 

Seerumia finnien ja aknearpien hoitoon 

Charlottaa neuvottiin käyttämään Paula`s Choice CLEAR Daily Skin Clearing Treatment Azelaic Acid + BHA seerumia aamuin ja illoin. Seerumin monivaikutteinen, ainutlaatuinen koostumus hoitaa finnejä, vaalentaa aknearpia, tasoittaa ihonsävyä sekä häivyttää ryppyjä. Tuote kosteuttaa ja pehmentää ihoa. Se ei rasvoita eikä tuki ihohuokosia. Tuotetta voi käyttää seerumina tai päivä- tai yövoiteen sijaan. Kun käytät kuorivia tuotteita muista aina huolehtia UV-suojan käyttämisestä päivittäin. Kuorivat tuotteet tekevät ihosta herkemmän auringolle. 

1611020_1.jpg

Päivä ja yövoide

Päivävoiteeksi Charlotalle suositeltiin Paula`s Choice Resist Skin Restoring Moisturizer SPF 50, joka on kosteuttava päivävoide korkealla auringonsuojalla. Se ehkäisee hyperpigmentaatiota, auringonvaurioita ja häivyttää juonteita. Tuote sopii normaalille, sekä kuivalle aikuiselle iholle. 

1611093_1.jpg
1611040_1.jpg

Yövoiteeksi valikoitui Paula`s Choice Resist Barrier Repair Moisturizer, joka on tehokas antioksidantteja ja retinolia sisältävä 24 h voide. Tuote auttaa ihoa puolustautumaan vapaiden radikaalien haittavaikutuksilta, häivyttää hyperpigmentaatiota ja vahvistaa ihoa. 

Kevyt geelimäinen silmänympärysvoide

Silmänympärysvoiteeksi neuvottiin käyttämään aamuin ja illoin Paula`s Choice Resist Anti-Age Eye Gel. Geelimäinen tuote kosteuttaa ja korjaa silmänympärysihoa kevyesti. Peptidit, fosfolipidit ja hyaluronihappo kohottavat ja kiinteyttävät ihoa häivyttäen juonteita. Vähentää turvotusta ja tummia silmänalusia. 



1611094_1.jpg

TUOTTEET JOITA CHARLOTTAA NEUVOTTIIN KÄYTTÄMÄÄN VASTA HÄIDEN JÄLKEEN JA JOIDEN AVULLA IHOSTA SAATIIN TASAINEN JA KUULAS

Ikääntymisen merkkejä torjuva Retinol Booster

Paula`s Choice Resist 1% Retinol Booster on tehokas retinolitiiviste, joka lisätään kosteusvoiteeseen tai seerumiin ja jonka avulla torjutaan tehokkaasti ikääntymisen merkkejä. Retinol Booster tasoittaa ihonsävyä ja tekee ihosta kiinteämmän ja hehkuvamman. 1% retinolia tehoaa ikääntymisen merkkeihin ja auringon aiheuttamiin vaurioihin. Charlottaa neuvottiin aluksi käyttämään retinolia joka toinen ilta. Mikäli iho reagoisi vahvasti tuotteeseen tai alkaisi esimerkiksi hilseillä neuvottiin käyttöä harventamaan, joka kolmanteen iltaan. 

1611068_1.jpg
1611116_1.jpg

Rauhoittava ja korjaava yönaamio 

Paula`s Choice Super Hydrate Overnight Mask on rauhoittava ja korjaava yönaamio jota voi käyttää niin usein kuin siltä tuntuu. Naamio on Paula’s Choicen ja Skincityn perustajan Annican yhteistyön tulos. Tämä kosteuttava yönaamio rauhoittaa erittäin herkkää ihoa ja se sisältää tulehdusta ehkäiseviä pohjoismaalaisia raaka-aineita kuten puolukkaa, lakkaa, seljanmarjaa ja lakkakääpää. 

Itseruskettava aurinkosuoja kasvoille ja vartalolle

Aurinkosuoja vartalolle, James Read Sleep Mask Tan Body, joka on itseruskettavan ja vartalovoiteen yhdistelmä. Kun heräät, ihosi on pehmeä ja kauniin päivettynyt. Muista kuoria vartalo ennen käyttöä, saat kauniimman lopputuloksen. James Read Sleep Mask Tan Retinol on monivaikutteinen yö-naamio kasvoille, joka päivettää ihoa asteittain, elvyttää ja heleyttää. Sisältää kapseloitua retinolia, hyaluronihappoa sekä yhdistelmän muita ihon ikääntymistä ehkäiseviä raaka-aineita. 

1712010_1.jpg
1712027_1.jpg

Charlottan ja Niklaksen häistä teki ikimuistoisen korona viruksen takia asetettu yli kymmenen henkilön kokoontumiskielto. Lukuisat ystävät ja sukulaiset seurasivat häitä virtuaalisesti. 

Brollop-21032020-11.jpg
Brollop-21032020-79.jpg
Brollop-21032020-100.jpg
Brollop-21032020-153.jpg

HÄÄMEIKIN DO´S & DONT´S BY LEENA

 

Olen urani aikana tavannut monen monta morsianta. Olen auttanut itkuista morsianta epäonnistuneen hiustenvärjäyksen jälkeen ja lohduttanut sitä jonka iho on räjähtänyt kasvohoidon seurauksena jne. Joukkoon mahtuu ”bridezillasta” lähtien kaikki taivaan ja maan väliltä ja sen kokemuksen perusteella annan nyt omat vinkkini onnistuneeseen häämeikkiin ja hääpäivään. 

1.    Älä mene kasvohoitoon edellisenä päivänä. Suosittelen kosteuttavaa hoitoa muutamaa päivää ennen ja syväpuhdistavaa kaksi-kolme viikkoa ennen häitä. Jos iho räjähtää se ehtii korjaantua ennen h-hetkeä. Älä mene ollenkaan kasvohoitoon, jos sinulla ei ole siihen tarvetta. Minimoi riskit.

2.     Jos otat suihkurusketuksen, kokeile sävyä muutama viikko ennen häitä. Sävyjä on monta ja jos sävy ei miellytä niin se ehtii kulua pois ennen häitä. Ja muista, että sulhasenkin on hyvä käydä ruisku rusketuksessa, jotta olette juhlapäivänä saman sävyisiä. Suihkurusketus pysyy iholla muutaman päivän. Jos väriä on tarttunut johonkin kohtaan liikaa, voit vaalentaa aluetta hankaamalla sitä sitruunan viipaleella.

3.    Jos et ole tottunut pitkiin kynsiin, älä ota niitä häihin. Pitkät kynnet ovat todella hankalat, jos niihin ei ole tottunut, sormet tuntuvat tököiltä ja osuvat joka paikkaan. Manikyyriä suosittelen ehdottomasti. Kaikki ihailevat sormustasi ja huonosti hoidetut ja lakatut kynnet eivät tee sille oikeutta. Eli muista hoitaa kädet kuntoon ennen häitä.

4.    Istutetut ripset on myös syytä laitattaa viikkoja ennen häitä, jotta ehdit tottua niihin. Pisin vaihtoehto on harvoin paras. Pahimmillaan näytät surumieliseltä lehmältä. 

5.    Mieti millaiselta haluat näyttää hääpäivänäsi. Tulet katsomaan hääkuvaasi monen monta vuotta. Haluatko näyttää omalta itseltäsi vai sen hetken muoti-ilmiöltä? Klassinen tyyli toimii aina.

6.    Nauti hääpäiväsi jokaisesta hetkestä sillä päivä on ohi hetkessä.

Brollop-21032020-93.jpg
Brollop-21032020-144.jpg

 

MEIKKIVINKIT HÄÄPÄIVÄÄN.

 

1.    Käytä meikinpohjustusvoidetta eli primeria meikkivoiteen alla. Primereita on erilaisia. Rasvoittuvalle iholle on mattapintaisia, kuivalle iholle heleyttäviä, jotka antavat kuultoa kasvoille, ja kirjavalle iholle sävyä korjaavia primereita. Kokeilemalla löydät omasi. Primer tasoittaa ihon sävyä ja antaa samalla meikkivoiteelle pidemmän keston. Voit myös käyttää muutamaa primeria saman aikaisesti esim. mattapintaista primeria T-alueella, eli otsa, poskipäät ja leuka, ja heleyttävää primeria poskipäillä, amorinkaaressa ja nenänvarressa. 

2.    Meikkivoiteen sävyn tulee olla juuri sama kuin oman ihosi sävy juhlapäivänä. Joskus se vaatii kahden eri värin sekoittamista. Suosi pitkäkestoisia meikkivoiteita, jotka eivät usein tarvitse edes puuteria, mutta koska päivä on pitkä, kannattaa puuteripapereita pitää mukana laukussa. Vältä meikkiraja levittämällä meikkivoide aina kaulalle asti, mutta ole tarkkana, kuinka alas meikkivoidetta levität, sillä sitä päätyy aivan liian usein myös sulhasen tummalle puvulle.

3.    Silmämeikin pohjustusvoide toimii samaan tapaan kuin meikin pohjustusvoide. Eli se tasoittaa luomen sävyä ja auttaa luomiväriä, rajausta ja ripsiväriä pysymään pidempään. Muista käyttää juhlapäivänä vedenkestävää rajausta ja ripsiväriä. Vaikka et hääpäivänä liikuttuisikaan jo pelkkä hikoilu saa ripsivärit valumaan.

4.    Ole tarkkana varjostusten ja poskipunan voimakkuuden kanssa. Liika varjostus ja puna saavat kasvot näyttämään likaisilta. Korosta poskipäitä maltillisesti. 

5.    Jos käytät värikästä huulipunaa, kuten punaista, valitse mattapintainen huulipuna. Voit kevein mielin suudella sulhastasi ilman että hän peittyy huulipunaan. 

6.    Viimeistele meikki kiinnityssuihkeella. Sen ansiosta meikki pysyy ja pysyy ja pysyy……

Kuva Sara Lehtomaa / Fotonokka Paita Red Valentino 250 e, La Matta.

Kuva Sara Lehtomaa / Fotonokka Paita Red Valentino 250 e, La Matta.

CHARLOTAN MEIKKI STUDIOKUVASSA

Meikinpohjustus MAKETHEMAKE Physical Filter Primer SPF 50. Ainutlaatuinen meikinpohjustus, joka sisältää fysikaalisen UV-suojan. Peittää punoitusta, sekä häivyttää laajentuneita ihohuokosia ja juonteita. Ehdoton, jos olet häissä paljon ulkona. Tuotetta voi käyttää, myös ilman meikkivoidetta, eli sopii myös sulhaselle. Meikkivoiteena MAKETHEMAKE Vitamin B Flawless Filter Foundation sävy N2. Tämä sävy sopii erityisesti viileän vaalealle, helposti palavalle, iholle. Kevyt, mutta peittävä. Kasvoilla MAKETHEMAKE Capric Berry Face Palette kolmen sävyn palettista valitsin Berryn sävyn poskille ja luomille. Lisäksi luomella HOURGLASS mikrokimalteinen luomiväri sävy Reflect. Antaa juuri sopivassa määrin kimalletta ja tekee katseesta vangitsevan. Silmän rajaus HOURGLASS Voyeur Waterproof Liquid Liner ja ripsissä ByTERRY Mascara Terrybly Waterproof, molemmat nimensämukaisesti vedenkestäviä. Kulmiin MAKETHEMAKE Peptide Building Brows sävy 03 Dark Brown. Huulilla HOURGLASS pitkäkestoinen huulikiilto ja meikki kiinnitettiin HOURGLASS Veil Soft Focus Setting Spray-meikin kiinnityssuihkeella.

Charlotta Backman Azzurro Models

Teksti sekä Charlottan meikki ja hiukset Leena Waggoner

Kaikki hääpäivän kuvat The Bottenstocks







Mile-Style