Metsäelämys

Photo by Max van den Oetelaar @unsplash

Photo by Max van den Oetelaar @unsplash

Syksyn tuo mukanaan meille kaikille tutun pimeyden. Maailmamme tuntuu vielä pimeämmältä ja yksinäisemmältä pandemian takia, koska joudumme olemaan eristyksissä. Itse haluaisin vain käpertyä kotiin lukemaan hyvää kirjaa seuraavaan kevääseen asti. Kaipaan lämpöä ja hemmottelua enemmän kuin koskaan. Matkalle en pääse, mutta hyvään hoitolaan kyllä. 

Sain kutsun käydä kokeilemassa Unna Nordic Metsäelämys hoitoa Kauneushuone Kajossa. Olin jo keväällä tutustunut joihinkin Unna Nordic- tuotteisiin ja pidän erityisesti Unna Paju kuorintavoiteesta. Mielelläni otin kutsun vastaan ja menin kokeilemaan hoitoa. Luulin meneväni kasvohoitoon, mutta sainkin yllättyä. Metsäelämyshoito alkoi selkähieronnalla, joka tehtiin lämpimällä kuusen-männyn-katajan tuoksuisella öljyllä. Lämpö tuntui ihanalta ja hieronta oli tarpeeksi pitkä rentoutumiseen. Selkä hierottiin vyötäröstä ylöspäin olkapäihin asti. Tuttu havun tuoksu oli miellyttävä ja rentouttava, tuntui kuin olisin ollut metsässä. Seuraavaksi hoidettiin dekoltee ja kasvot. Niiden hoito räätälöidään jokaisen oman ihon tarpeen mukaan. Mekaaninen puhdistus ei kuulu hoitoon vaan kuorinnat, naamiot ja seerumit voiteineen. Minulle tehtiin puhdistus Ilta-puhdistus-öljyllä ja Vilja-kaurapuhdistusemulsiolla. Viola-pha-peel kuorinta ja kosteutuksen alkuun Varpu-hoitovesi sitten Aina-tehoseerumi, Vieno-öljyseerumi, Hertta-naamio, Lempi-kosteusvoide ja Säde -silmänympärysvoide. Olo oli mahtava hoidon jälkeen. En suosittele hoitoa keskellä työpäivää vaan sellaiselle päivälle kun saat vain olla ja rentoutua loppupäivän. Hoito kestää 75 min.

Unna Nordic - Taimi - Vitamin C Treatment - 04.jpg
Photo Christine Hume @unsplash

Photo Christine Hume @unsplash

Unna Nordic on kotimainen luonnonkosmetiikka -sarja jonka inspiraation lähteenä on metsä ja sen myönteiset vaikutukset mieleen ja kehoon. Pääraaka -aineet tulevat suomalaisesta luonnosta. Tuotteet ovat vegaanisia. Mainitsen muutaman raaka-aineen kuten, antioksidanttisen ja kosteuttavan koivunmahlan, ihoa vahvistavan männyn ja virkistävän mustakuusen sekä ihon tasapainoa ylläpitävän katajan. Yksi tärkeimmistä raaka -aineista on ihoa vahvistava kaura. 

Unna Nordic - Paju group.jpg
Unna Nordic - Lempi 09.jpg

Minua hoitanut Minna suositteli iholleni Taimi C-vitamiini tippoja, Paju-kuorintavoidetta ja Lempi -kasvovoidetta. Kiitos Kauneushuone KAJO Helsinki kutsusta ja Minnalle ihanasta hoidosta.

Kauneushuone Kajon henkilökuntaa. Minua hoitanut Minna keskellä.

Kauneushuone Kajon henkilökuntaa. Minua hoitanut Minna keskellä.

Vinkkejä kasvomaskin käytöstä ärtyneen ihon hoitoon

Kasvomaskin käytön myötä ihomme joutuu todella kovalle koetukselle. Oma ihoni hikoilee kasvomaskissa ja saan kivikovia näppyjä leukaan, toisilla iho kuivuu. Tässä muutama vinkki miten hoitaa kasvomaskin käytöstä ärtynyttä ihoa Unna Nordic tuotteilla.

 

1.    Kaksoispuhdistus / Ilta-öljypuhdistus ja Raita-savipuhdistus.

Tärkeää on, puhdistaa iho iltaisin huolellisesti kaksoispuhdistuksella, riippumatta käytätkö meikkiä vai et. Ensin Ilta-öljypuhdistus ja toiseksi Raita-savipuhdistus. Öljy sisältää ravitsevia luonnon-öljyjä, jotka puhdistavat iholta meikin, epäpuhtaudet ja ilmansaasteet. Savipuhdistus viimeistelee puhdistuksen ja tasapainottaa tehokkaasti. 

2.    Käytä säännöllisesti Paju- turve aktiivihiili kuorintavoidetta 

Kuorinta 1-2 kertaa viikossa huolellisen puhdistuksen päätteeksi. Kuorinta poistaa epäpuhtauksia ja kuollutta ihosolukkoa. Valmistaa ihon ravitseville ja kosteuttaville tuotteille.

3.    Muista pitää iho kosteana!

Maskin käytön aikana kannattaa suosia ihoa tasapainottavia ja rauhoittavia tuotteita. Unnan tuotteista suosittelen Havu-hoitovettä ja Suvi-kosteusvoidetta. Havu-hoitovesi kosteuttaa ihoa kun taas Suvi-kosteusvoide ravitsee sitä. Ratamouute ja katajavesi yhdessä rauhoittavat ärtynyttä ihoa. Tuotteet sopivat kaikille ihotyypeille.

Photo Kristjan Kotar @unslash

Photo Kristjan Kotar @unslash

Teksti Leena Waggoner

Kuvat Kauneushuone Kajo, Unsplash ja Unna Nordic.

Mile-Style