Kaunis ja kuulas iho mikroneulauksen avulla

8117.jpg

Kaupallinen yhteistyö

Aloitin mikroneulaushoidot viime keväänä ja niiden ansiosta ihoni säkenöi. Saan jatkuvasti kehuja raikastuneesta ulkonäöstäni ja siksi haluan nyt jakaa tämän kokemuksen kanssasi.

Kävin hoidoissa Viikissä sijaitsevassa Day Spa Yadessa kerran kuukaudessa, puolen vuoden ajan. Yksi hoitokerta kesti aina 60 minuuttia. Maria vastaanotti minut, joka kerta lämpimästi hymyillen, mikä auttoi minua kestämään ne pari ensimmäistä hoitokertaa, jolloin neulaus tuntui jonkin verran kivuliaalta. Hoitokertojen karttuessa kipu katosi täysin.

Mikroneulaushoidot tehtiin suomalaisen Naviter Oy:n BTB13-sarjan tuotteilla. Ensimmäisellä ja toisella hoitokerralla Maria teki hoidon rullalla sekä seerumilla johon oli lisätty BTB13-vitamiineja. Maria selitti tämän hoitotavan siten, että “mitä enemmän instrumentteja on orkesterissa, sitä paremmalta musiikki kuulostaa”. Jokaisen hoitokerran yhteydessä ihoni kunto arvioitiin uudestaan ja ihoa hoidettiin sen mukaan. Ensimmäisten hoitojen aikana rullan piikit tuntuivat pistäviltä, hiukan epämiellyttäviltä, ja kasvoni punoittivat loppupäivän. Ihon punaisuus katosi seuraavaan päivään mennessä. Hoitopäivänä on tärkeää antaa ihon levätä, myös meikiltä, eli kalenteri kannattaa putsata edustustehtävistä hoitopäivinä. 

Kolmannella käynnillä rulla vaihdettiin Dermapen hoitopäähän, jossa oli 12-neulasta ja sitä seuraavat kolme hoitokertaa tehtiin 36-neulaisella hoitopäällä. Vaikka hoitopäässä on enemmän neuloja kuin rullassa ei Dermapen tuntunut missään vaiheessa kasvoillani epämiellyttävältä ja ihoni punoitti vain hieman hoitojen jälkeen. Nykyään Maria käyttää ainoastaan Dermapen hoitopäätä mikroneulaus hoitojen yhteydessä. Dermapen aiheuttaa vähemmän traumaa ja vaurioita iholle kuin mikroneulausrulla ja on hoitomuotona huomattavasti kivuttomampi. Dermapenillä voi myös hoitaa arat ja ahtaat alueet, kuten silmäluomet, nenän ja huulten ympäryksen.

8354.jpg

Miten Dermapen toimii?

Dermapen tekee mikroskooppisia kanavia ihoon kohtisuoraan, kun taas rullatessa osa neuloista työntyy ihoon vinosti, mikä tuntuu epämukavammalta. Dermapenin neulat työntyvät 0,5 mm syvyyteen ja niiden avulla fibroplastinen solu aktivoidaan tuottamaan kollageenia. Kohtisuora ihon neulaus edistää arvetonta parantumista ja uudistaa kollageenia kudoksessa. Neulauksen avulla pystytään kuljettamaan jopa 80% enemmän tärkeitä ravintoaineita ihoon. Iho elpyy ja sen uudistuminen nopeutuu. Kertakäyttöiset neulat vähentävät tulehduksen riskiä ja säädettävä neulan pituus takaa yksilöllisen hoidon. 

Dermapenillä voidaan hoitaa:

- ikääntyvä, veltostunut iho

-rypyt ja juonteet

-pystyrypyt huulenympärysiholla

- ihon elvytys ja kiinteytys

- Laajentuneet ihohuokoset

- aurinkovaurioitunut iho

-hyperpigmentaatiot

-rosacea (ei aktiivisessa vaiheessa oleva)

- epäpuhtaudet, myös miliumit

- akne

-raskausarvet

- arvet ja ennenaikainen hiustenlähtö.

Keskustelimme Marian kanssa myös kotona käytettävistä mikroneulaus rullista. Niiden ongelmana on hygieenisyys. Hoitolassa neulat ovat kerta käyttöisiä, mitä ne eivät kotona käytettävissä rullissa ole. Kotona rullan puhdistus ja säilytys hygieenisissä oloissa on haasteellista. Likaisella rullalla saat aikaan vain tulehduksen iholle. Miten ja mihin suuntaan ihoa rullailet on myös tärkeää. Itse rullatessa tulisi olla hyvin perillä ihon rakenteesta ja sen toiminnasta. Kannattaa siis harkita asiaa. Itse luotan vain ammattilaiseen.

Miten mikroneulaus on vaikuttanut omaan ihooni ? 

Ensimmäisestä hoitokerrasta lähtien kaikki tuotteet imeytyivät paremmin. Voiteet eivät jääneet pyörimään ihon pintaan. Ihoni on nykyään kuulas ja saan siitä jatkuvasti kehuja. Ihoni tuntuu ja näyttää terveeltä, juonteiden ääriviivat ovat pehmenneet. Iso arpi kasvoissani, nenän oikealla puolella ei ole enää yhtä hyvin havaittavissa. Kuudennen, eli viimeisen, hoitokerran jälkeen leukalinjani oli myös kiinteämpi. Dekolteeni on kuin vauvan peppu. Ennen hoitoja olin laiska hoitamaan vartaloni ihoa. Ihon hoito loppui aina kaulaan, kuten suomalaisilla on tapana. Kiitos Marian ja hoitojen, joiden myötä opin myös hoitamaan vartalon ihoa säännöllisesti.

Selfie ennen hoitoa…

Selfie ennen hoitoa…

Ja hoidon jälkeen…

Ja hoidon jälkeen…

Hoidon ajan käytin kotona BTB13  Pro-Age Cleansing Milk- puhdistusmaitoa sekä Facial Toner- hoitovettä. Hoitovesi on hyytelömäistä ja se levitetään iholle ennen seerumia ja voidetta. Hoitovesi on osa kosteutusta. Käytin myös aamuin ja illoin Pro-Age Serumia, joka on koko hoitolinjan päätuote, sekä Cream 2-voidetta , joka sisältää A,B,C ja E vitamiineja. Näiden lisäksi levitin iholle Medical-sarjan suojaavaa päivävoidetta SPF 15. Aurinkoa tulee välttää hoitojen aikana, joten riittävä suoja päiväsaikaan on ehdoton.

Ylläpitävät hoidot jatkossa

Kuuden kuukauden hoitoputken jälkeen, riittää kun käyn kolmen kuukauden välein ylläpitävässä, tunnin kestävässä, hoidossa ja ihoni pysyy raikkaana ja kuulaana.

Mikä on BTB13-yhdiste ? 

Tieteellinen BTB13-yhdiste muodostuu I-karnitiini (BT) aminohaposta sekä vitamiininkaltaisesta orottihaposta (B13). BTB13-yhdiste aktivoi ihosolujen uudistumista. Se parantaa ihon koostumusta tehden siitä vahvemman. BTB13-yhdiste on päävaikuttajana kaikissa BTB13-hoitolinjoissa. BTB13-yhdiste on maailmanlaajuisesti patentoitu ja se valmistetaan alusta loppuun Suomessa. Valmistaja on suomalainen Naviter Oy.

BTB-13 hoitosarjoja on kolme, Pro-Age, Sensitive ja Medical.

8230.jpg

DAY SPA YADE VIIKINTIE 11

Teksti, meikki ja hiukset Leena Waggoner

Kuvat Sakari Majantie

Malli  Emilia Vilo, Paparazzi Model Management



Mile-Style