Blank Page

Maison Margiela Fall 2017 Couture

Maison Margiela Fall 2017 Couture

Aivoni ovat pitkin syksyä raksuttaneet vimmatusti pyöritellen eri teorioita siitä, mitä muotimaailmalle tulee tapahtumaan tämän pandemian jälkeen. Miten asiaa tulisi käsitellä ja miten voin jatkaa omaa työtäni kaiken kokemani jälkeen. Vasta luettuani maailmankuulun hollantilaisen trendianalyytikko Lidewij Edelkoortin näkemyksen tulevasta alkoivat ajatukseni kirkastumaan ja huomasin olevani innostunut, pitkästä aikaa!

Ja koska tiedän, etten ole ainoa, joka jo malttamattomana odottaa nähdäkseen edes pilkahduksen siitä miltä maailma tulee näyttämään COVID-19 jälkeen, jaan tässä seuraavaksi kanssanne Lidewijn ajatuksia tulevasta.

Lidewij tarjoaa meille kevääksi 2022 (luit oikein, kevääksi 2022) vaihtoehdon, jonka hän on nimennyt ’valkoiseksi sivuksi’ (eng Blank Page). Lidewijta kiehtoo maailma, joka lakkasi hetkeksi olemasta. 

Maison Margiela Fall 2017 Couture

Maison Margiela Fall 2017 Couture

Lidewijn ennusteen mukaan COVID-19 jälkeinen maailma on kuin pala valkoista paperia, jota alamme pikku hiljaa työstämään. Idean tähän Lidewij sai jo ennen epidemian alkua, mutta ehti sen aikana hiomaan näkemystään. Blank Page viittaa Lidewijn inspiraation lähteeseen, sekä uuteen alkuun. Tyhjä paperi, jolle hahmottelemme sen miten asioita voi, ja tulee, tehdä uudessa maailmassa. Eikä meillä ole käytössämme vain yhdenlaista paperia! Paperivaihtoehtoja on loputon määrä. Sieltä löytyy kartonkia, silkkipaperia ja lahjapaperia! Eri paperilajeille löytyy omat kangasvastineensa. Origami muuntuu vekkikankaaksi, rypytetty paperi röyhelöksi ja värjätty kreppipaperi tuo kauteen kirkkaita väriläiskiä.

Maison Margiela Fall 2017 Couture

Maison Margiela Fall 2017 Couture

Sävyltään kevään 2022 mallistot tulevat pääasiallisesti olemaan valkoisen ja beigen värimaailmasta, josta löytyy häivähdys pastelleja ja kirkkaita sävyjä.

Maison Margiela ss2021

Maison Margiela ss2021

Maison Margiela ss2021

Maison Margiela ss2021

Tämän paperiteeman lisäksi Lidewij uskoo vahvasti yrityksiin, jotka tulevaisuudessa keskittyvät vain yhteen tai muutamaan tuotteeseen ja hiovat niistä täydellisen. Täydellinen neule, täydellisesti istuvat housut! Kuinka helpottavaa! 

Fendi ss2021

Fendi ss2021

Esimerkiksi jäykät valkoiset korkeavyötäröiset ja leveälahkeiset denim farkut tulevat olemaan vahva trendi keväällä 2022. Kuin paksusta paperista leikatut!Tällainen dominoiva siluetti tulee myös määrittelemään sen minkälaisia yläosia tulemme käyttämään, oletetusti vyötärönmyötäisiä ja lyhyitä, sillä housujen korkea vyötärönauha huutaa parikseen lyhyttä toppia.

Fendi ss 2021

Fendi ss 2021

Paluuta entiseen ei myöskään näin rankan kokemuksen myötä, kuin mitä epidemia on meille ollut, enää ole. Olemme tottuneet työskentelemään kotona, haluamme että arki on sujuvaa ja vaatetus sen mukaista. Vaatetuksemme pohjana tulee tulevaisuudessa olemaan vahvat perusklassikot, jotka tulevat olemaan vaateyritysten mallistojen ’core’, sekä urheiluvaatteet, joita sitten yhdistämme kevyempiin iloa ja nautintoa arkeen tuoviin yksittäisiin ja yllättäviin vaatekappaleisiin. Kaiken kokemamme jälkeen tulemme tarvitsemaan iloa ja kepeyttä elämään! Se olkoon uusi mantramme! Ja mahtavaa uutta vuotta kaikille! Tehdään tästä yhdessä hyvä vuosi!

Teksti Mila Pentti

Tiedonlähde: Alunperin hollanniksi julkaistu artikkeli FashionUnited.nl

Mile-Style