Korutaiteilija Mia Maljojoki

Unknown-2 kopio.jpeg

Pyysimme korutaiteilija Mia Maljojokea suunnittelemaan graafikko Ilkka Kärkkäisen luomasta Mile-Style logosta korun. Mia tarttui haasteeseen ja saimme yllätykseksemme nähtäväksi kokonaisen sarjan hopeakoruja, joista osa on nyt myynnissä Mian nettikaupassa.

Unknown-5 kopio.jpeg

Mia asuu ja työskentelee Münchenissä, jossa taidekoruilla on taiteenalana pitkä perinne. Suomessa kyseinen ala on melko tuntematon. Opiskeltuaan korusuunnittelua Bostonissa (BFA tutkinto) Mia päätyi Münchenin taideakatemian kuusivuotiselle linjalle, josta valmistuttuaan hän voitti Herbert Hofmannin palkinnon, joka on suurin korutaiteen tunnustus, jonka voi alalta saada. Palkinto jaetaan kerran vuodessa Münchenissä järjestettävien käsityöläismessujen (IHM Internationale Handwerksmesse) yhteydessä. 

miamaljoki1243.jpg
original_for art print.jpg
miamaljoki1210.jpg
miamaljoki1183.jpg
miamaljoki1266.jpg
miamaljoki1272.jpg

Palkinto tarjosi Mialle mahdollisuuden osallistua alan näyttelyihin ja työpajoihin ympäri maailmaa, kunnes puhelin soi. Langan päässä oli Marimekon silloinen pääsuunnittelija Noora Niinikoski, joka ehdotti yhteistyötä korumalliston tiimoilta. Viikon päästä puhelinsoitosta Mia löysi itsensä Marimekon Helsingin pääkonttorista ja kaksi viikkoa siitä Intiasta, jossa korut viimeisteltiin ja ne tulivat myyntiin saman tien. Mia teki Marimekolle yhteensä 8 kokoelmaa, jonka jälkeen hän on toteuttanut omia hankkeitaan taiteilija-apurahan turvin.

Taidekoru piirit, niiden tekijät ja keräilijät, ovat pieni kansainvälinen ryhmä, joka ylläpitää ikivanhaa perinnettä, jolla on vahvat juuret Saksassa. Taidekoru on nimensä mukaan taideteos, joka puetaan kantajan päälle. Mian taidekoruja myy korutaidegalleriat Keski-Euroopassa ja koruja on myös nähtävissä alan museoissa.

Mia veti lukuisia taidekorupajoja Euroopassa ja Etelä-Amerikassa kunnes tunsi tietyn aikakauden ympärillään sulkeutuvan. Miaa alkoi kiinnostamaan helpommin ylle puettavat ja kevyet hopeakorut. Myös tarve ilmaista itseään yksinkertaisemmin puhutteli. Näin syntyi ensimmäinen arkikorujen sarja.

Mia valmistaa kaikki korunsa käsin omassa ateljeessaan, joka sijaitsee taiteilijakodin yhteydessä. Koruja ei tehdä varastoon vaan niitä valmistetaan tilausten mukaan.

Mia meditoi ja harrastaa kundaliinijoogaa päivittäin. Tämä elämäntapa on aistittavissa hänen suunnittelemissaan koruissa ja niiden välittämässä sanomassa.

Niiden avulla Mia haluaa tuoda iloa meidän jokaisen arkeen. Everyday power by Mia.

5FLAT8bitweb2.jpg
1BFLAT8bitweb.jpg

Enemmän tietoa Miasta löydät täältä Mia Maljojoki

Mustavalkoiset kuvat Miasta kuvasi Riitta Sourander

Mustavalkoiset kuvat Mian taidekorukokoelmasta Mian kirjaa varten kuvasi Lauri Eriksson

Taidekorukokoelman mallit Paparazzi Model Management

Värikuvat Mile-Style koruista kuvasi Kanerva Mantila.

Värikuvien mallina Luna Pentti

Mustavalkoinen kuva Mile-Style sormuksesta ja kaulakorusta Karoliina Jääskeläinen

Karoliinan kuvien malli Meri Malja / Model Boom Management

Kaikkien kuvien meikit ja hiukset Leena Waggoner

Kaikkien kuvien tyyli ja teksti Mila Pentti

MileStyleEditorial-May19-bw-8.jpg
MileStyleEditorial-May19-bw-11.jpg


Mile-Style