Tarja Visan, kaikkien Buddha Barien äiti

Tarja lähti nuorena maailmalle tekemään mallintöitä, mutta huomasi melko pian olevansa Pariisin yöelämän keskiössä, ei juhlijana, vaan yrittäjänä. Tarja perusti ranskalaisen aviomiehensä Raymond Visanin kanssa neljä Pariisin yöelämän kulmakiveä, joista mainittakoon Barfly, Barrio Latino sekä Barlotti. Pariskunta Visan matkusti jatkuvasti, mutta välillä piti myös tehdä töitä.

Näiden matkojen innoittamana syntyi vuonna 1996 Pariisin Buddha Bar, josta muodostui aikamme ravintolaikoni, jota on jäljitelty ympäri maailmaa ja josta Tarja myös parhaiten tunnetaan. 

Buddha Bar ennakoi Aasian maiden nousun

Buddha Bariin haluttiin tuoda kaikki matkoilla koetut maku ja muut elämykset yhden katon alle. Lähtökohtana oli viedä asiakkaat matkalle ilman, että heidän tarvitsee matkustaa mihinkään. Molempien lempikohde oli Havaiji, jonka maut yhdistettiin aasialaiseen, kalifornialaiseen ja portugalilaiseen keittiöön, ranskalaisella twistillä. Näitä eri tyylisuuntia yhdistelemällä  Buddha Bar oli selvä edelläkävijä, ensimmäinen aasialaisten keittiöiden fuusiota edustava ravintolakokonaisuus. DJ’t soittivat elektronista musiikkia yhdistettynä perinteisempään maailmanmusiikkiin, jonka kohderyhmänä oli elektronisen tanssimusiikin ja reivien parissa kasvaneet nuoret.  Buddha Bar tarjosi tutun ja kiinnostavan äänimaailman niille, joille juhliminen ei ollut tärkeintä vaan yhdessä olo esimerkiksi ruokailun merkeissä. Buddha Barin musiikista vastaa mm. kuuluisa DJ Ravin. Aasian vaikutus näkyi myös ”chic ja zen” sisutuksessa, sekä koko paikan yleisessä, kansainvälisessä ja rennossa ilmapiirissä.

Mutta mistä nimi Buddha Bar? ”Noh, se nyt vain kuulosti hyvältä, mitään syvällisempää merkitystä nimen takana ei ole” toteaa Tarja.

Pian ravintolan perustamisen jälkeen vuonna 2001 syntyi myös oma levy-yhtiö George V Records  ja ensimmäinen Buddha Bar -hotelli, joka perustettiin Prahaan vuonna 2009 ja jota seurasivat Budapestin ja Pariisin hotellit. Nykyään Buddha Bar on maailmanlaajuinen franchise-konsepti, joka toimii yli 30 kaupungissa joista mainittakoon muun muassa Beirut, Dubai, Lontoo, Monaco, Pietari ja Kiev. 

Lokakuussa 2010 Tarjan aviomies Raymond menehtyi äkilliseen sairaskohtaukseen New Yorkissa. Tarja jäi yksi kahden pienen lapsen kanssa ja oli suurten kysymysten äärellä. Lopulta hän totesi, että ainoa vaihtoehto oli jatkaa toimintaa; olihan hänellä kaksi lasta elätettävänä ja palo siihen mitä hän teki.

Tänä päivänä yli 20 vuoden jälkeen siitä kun ensimmäinen Buddha Bar perustettiin, ovat nämä ravintolat ja hotellit yhtä kuin Tarjan DNA; niin vahvasti ne personoituvat Tarjaan. Vaikka asuinpaikka on muuttunut Pariisista Lontooseen, on alkuperäinen Buddha Bar Pariisissa yhä koko konseptin sydän, jossa kokeillaan uusia ideoita.

Buddha Barin välittömässä läheisyydessä sijaitsee myös viiden tähden Buddha Bar boutique hotelli, jossa kuvasimme Tarjan muotikuvat. Hotelli sijaitsee finassialan, muodin ja kosmetiikka-alan yritysten keskellä. Tässä liikemiesten ja myös lapsiperheiden, suosimassa boutique hotellissa on 56 huonetta, joista 19 on sviittejä. Huoneet ovat Pariisilaisen mittapuun mukaan erittäin tilavia. Vanhassa rakennuksessa on vaikutteita Aasiasta kuten lohikäärmekuvio, joka kiemurtelee ala-aulassa ja hotellin käytävillä sekä punainen paperilyhtytaivas, joka vastaanottaa vieraat hotellin eteisaulassa. Hotellin ravintola Le Vraymonde jatkuu sisäpihalle ja on auki ympäri vuoden. Tänä keväänä uuden ilmeen saanut sisäpiha on paikallisten meeting point. Sunnuntaisin siellä voi nauttia brunssista.

Varmistaakseen Buddha Bar konseptin maailmanvalloituksen tulee sen hotellien, baarien ja ravintoloiden uusiutua jatkuvasti, elää ajan hengessä olemalla mieluummin hieman edellä ja välittää sitä ilosanomaa josta kaikki lähti, the Buddha Bar wibe! Tarja tekee tämän eteen töitä taukoamatta matkustamalla Buddha Barista ja maasta toiseen ydintiiminsä kanssa, maistellen ja kehitellen uusia ruokalajeja, tyylisuuntia, aina samalla etsien uusia mahdollisia kohteita. Tarja hymyilee harva se päivä instagramissa ryhmäkuvissa mielenkiintoisten ihmisten ympäröimänä milloin missäkin päin maailmaa.

”En halua, että Buddha Bar on vain tavaramerkki. Haluan että se on elämäntyyli”, toteaa Tarja. ”Konseptia voi kehittää loputtomiin! Seuraavaksi voin alkaa suunnittelemaan huonekaluja, astioita, spa-tuotesarjoja, catering-palveluja.. vain taivas on rajana!”. Inspiraationsa Tarja saa yhä matkustamalla paljon sekä käymällä näyttelyissä ja alan messuilla.

Tarjan kahdesta tyttärestä toinen seuraa äitinsä jalanjälkiä ja matkustaa usein mukana työmatkoilla, kun taas toinen ryhtyi valokuvaajaksi. Kaikkien Buddha Barien äiti on myös onnellinen isoäiti.

DSC_8615.jpg
Silkkitoppi 520 e ja jogginghousut, joissa resori vyötärössä ja lahkeissa 420 e, molemmat  A nna Ruohonen Paris . Anna Ruohosen ateljee sijaitsee Pariisissa jossa lähes kaikki malliston vaatteet valmistetaan käsityönä. Pitkähelmainen hopeapaljettitakki 390 e, Katri Niskanen . Hopeiset pistokkaat  365 e Dorateymur ,  MI.NO  . Yksittäinen lohikäärmekorvakoru 298 e, Thomas Sabo .

Silkkitoppi 520 e ja jogginghousut, joissa resori vyötärössä ja lahkeissa 420 e, molemmat  Anna Ruohonen Paris. Anna Ruohosen ateljee sijaitsee Pariisissa jossa lähes kaikki malliston vaatteet valmistetaan käsityönä. Pitkähelmainen hopeapaljettitakki 390 e, Katri Niskanen. Hopeiset pistokkaat  365 e DorateymurMI.NO . Yksittäinen lohikäärmekorvakoru 298 e, Thomas Sabo.

IMG_9081.jpg
Japanese coat 100% silkkiä, 1050 e, silkkitoppi 360 e ja jogging housut, joissa resori vyötärössä sekä lahkeissa 420 e, kaikki Anna Ruohonen Paris . Strech militaire nilkkurit 660 e Giuseppe Zanotti , Boutique Kaarina K . Pitkä korvakoru 298 e pari, Thomas Sabo .

Japanese coat 100% silkkiä, 1050 e, silkkitoppi 360 e ja jogging housut, joissa resori vyötärössä sekä lahkeissa 420 e, kaikki Anna Ruohonen Paris. Strech militaire nilkkurit 660 e Giuseppe Zanotti, Boutique Kaarina K. Pitkä korvakoru 298 e pari, Thomas Sabo.

Buddha Bar -hotellin sisäpihaa.

Buddha Bar -hotellin sisäpihaa.

Valkoinen paitapusero 179 e Toteme , Stockmann . Kietaisuvyö 209 e, Sportmax Helsinki. Hame Brunello Cucinelli 948 e, Boutique Feminett .  Open toe stretch -nilkkurit 590 e Stuart Weitzman , Boutique Kaarina K .

Valkoinen paitapusero 179 e Toteme, Stockmann. Kietaisuvyö 209 e, Sportmax Helsinki. Hame Brunello Cucinelli 948 e, Boutique Feminett.  Open toe stretch -nilkkurit 590 e Stuart Weitzman, Boutique Kaarina K.

Love Records -neule on Aalto International -merkin tulevan syksyn mallistosta. Yrityksen perustaja ja suunnittelija Tuomas Merikoski tekee suomalaisuudesta ammentavaa, kansainvälistä muotia. Aalto International on vakiinnuttanut asemansa Pariisin muotiviikoilla ainoana Pohjoismaalaisena brändinä Acnen Studiosin ohella. 

Love Records -neule on Aalto International -merkin tulevan syksyn mallistosta. Yrityksen perustaja ja suunnittelija Tuomas Merikoski tekee suomalaisuudesta ammentavaa, kansainvälistä muotia. Aalto International on vakiinnuttanut asemansa Pariisin muotiviikoilla ainoana Pohjoismaalaisena brändinä Acnen Studiosin ohella. 

DSC_8892.jpg
Musta täyspitkä silkkimekko 3810 e, Alexandre Vauthier . Mustat open toe stretch -nilkkurit 590 e, Stuart Weitzman . Kaikki Boutique Kaarina K.

Musta täyspitkä silkkimekko 3810 e, Alexandre Vauthier. Mustat open toe stretch -nilkkurit 590 e, Stuart Weitzman. Kaikki Boutique Kaarina K.

DSC_8706.jpg
Hotellin käytävän kokolattiamatolla kiemurtelee lohikäärme.

Hotellin käytävän kokolattiamatolla kiemurtelee lohikäärme.

Kuvat: Mikko Rasila / MUAH: Leena Waggoner / Stylist: Mila Pentti

Pssst.. käy lukemassa Tarjan Pariisi-vinkit täältä

Mile-StyleComment