True nude

Kun puhutaan nuden sävystä, mitä sillä oikeasti tarkoitetaan? Nude on ihon sävy, jonka skaala on yhtä laaja kuin ihon sävyjen kirjo. Nude voi olla beige, shampanja, persikka, harmaa, ruskea, keltainen tai mikä tahansa murrettu sävy, joka myötäilee ihosi sävyä ja tuntuu ja näyttää heti omalta. Valitsimme neljä eri sävyistä naista näyttääksemme teille miten eri nudet toimivat meikeissä ja vaatteissa.

Vasemmalta oikealle Carolin yllä pörröinen mohair takki 495 e,  Muotikuu . Alla hopeinen paitapusero 190 e,  Katri Niskanen  ja väljät, 3/4 housut 39,95 e,  Only . Gas Bijoux korvakorut 155 e,  La Matta . Hopeiset loaferit Vagabond 100 e,  Stockmann . Olkalaukku  Small Darley Satchel  495 e, Mulberry.  Xingin vuoreton doublewool villakangastakki 810 e, jonka alla silkkitoppi 140 e, molemmat  Filippa K . Leveälahkeiset denim housut 49,99 e,  H&M . Hopeiset pehmeäpohjaiset kävelykengät  AGL  242 e,  Kenkäfriikki . Olkalaukku 195 e,  Marimekko . Sormukset 59,99 e, 41,90 e ja 46,90 e, kaikki  Edblad . Lolan neule, jossa poolokaulus 89 e,  & Other Stories . Strech nahkahame 359 e ja avokkaat 225 e, molemmat  Muotikuu .  NO/AN  laukku 560 e,  Asuna .  Sormus  Sébastien Joffrey Monfort  220 e,  My o My . Korvarenkaat  Gas Bijoux   215 e,  La Matta . Kirsin vyöllinen villakagastakki 299 e,  Samsoe&Samsoe . Alla neule 149 e,  Rosemunde . Leveälahkeiset housut 249 e,  MaxMaraHelsinki .  Martinianon Glove Shoe 425 e , (tulossa paljon lisää kokoja) MI.NO. Olkalaukku 319 e,  Samsoe&Samsoe .  Sébastien Joffrey Monfort rannerengas  280 e ja sormus 280 e, molemmat  My o My .

Vasemmalta oikealle Carolin yllä pörröinen mohair takki 495 e, Muotikuu. Alla hopeinen paitapusero 190 e, Katri Niskanen ja väljät, 3/4 housut 39,95 e, Only. Gas Bijoux korvakorut 155 e, La Matta. Hopeiset loaferit Vagabond 100 e, Stockmann. Olkalaukku Small Darley Satchel 495 e, Mulberry.  Xingin vuoreton doublewool villakangastakki 810 e, jonka alla silkkitoppi 140 e, molemmat Filippa K. Leveälahkeiset denim housut 49,99 e, H&M. Hopeiset pehmeäpohjaiset kävelykengät AGL 242 e, Kenkäfriikki. Olkalaukku 195 e, Marimekko. Sormukset 59,99 e, 41,90 e ja 46,90 e, kaikki Edblad. Lolan neule, jossa poolokaulus 89 e, & Other Stories. Strech nahkahame 359 e ja avokkaat 225 e, molemmat MuotikuuNO/AN laukku 560 e, Asuna.  Sormus Sébastien Joffrey Monfort 220 e, My o My. Korvarenkaat Gas Bijoux  215 e, La Matta. Kirsin vyöllinen villakagastakki 299 e, Samsoe&Samsoe. Alla neule 149 e, Rosemunde. Leveälahkeiset housut 249 e, MaxMaraHelsinkiMartinianon Glove Shoe 425 e, (tulossa paljon lisää kokoja) MI.NO. Olkalaukku 319 e, Samsoe&SamsoeSébastien Joffrey Monfortrannerengas  280 e ja sormus 280 e, molemmat My o My.

Foundation-box-819x1024.jpg

Kjaer Weis 

Foundation box

Nudemeikkiin vaikuttavat hiusten, ihon sekä silmien sävy. Oikein valitut nuden sävyt korostavat omia sävyjä ja muotoja siten, että lopputulos näyttää luonnolliselta. Nuden sävyt ovat kuin toinen iho. Tilanteissa, joissa esimerkiksi hiukset värjätään vaaleasta tummaan tai päinvastoin, saattaa koko meikkipaletti mennä uusiksi. Samoin käy, kun hiukset harmaantuvat. Harmaantumisen myötä kasvoista häviävät tutut piirteet, jolloin kasvoja tulisi korostaa uudella tavalla. Hiusvärin muuttuessa kulmakarvojen sävy saattaa tuottaa ongelmia, sillä tukan sävystä eroavat, erisävyiset kulmat näyttävät usein omituisilta. Jotta lopputulos olisi mahdollisimman luonnollinen, tulisi kulmakarvojen olla lähellä hiusten sävyä. Kampaajalta voi pyytää kulmakarvojen värjäämistä kampaamokäynnin yhteydessä tai tehdä sen kotikonstein.

Kuvauksessa käytimme tanskalaissyntyisen, nykyään New Yorkissa asuvan meikkitaiteilija Kirsten Kjaer Weisin luomaa luonnonkosmetiikan luksusmeikkisarjaa Kjaer Weis. Laadukkaat koostumukset levittyvät unelman pehmeästi ja pysyvät iholla loistavasti, sarja onkin monien ammattimeikkaajien suosiossa. Pakkaukset henkivät eleganttia tyylikkyyttä punaisine kuorineen, sisältä paljastuu korumainen metallirasia, joka on tehty kestämään vuosia. Jokainen Kjaer Weisin tuote on uudelleen täytettävä. Myös täyttöpakkaukset on suunniteltu kauniiksi ja pakattu kierrätettävään pahviin. Tuotteet on valmistettu Italiassa ja niillä on italialainen luonnonkosmetiikan sertifikaatti CCPB.

highlighter_radiance-813x1024.jpg

Kjaer Weis

Highlighter Radiance

liptint_romance-819x1024.jpg

Kjaer Weis

Liptint Romance

Mallimme ennen meikkiä...

..ja meikin jälkeen

7825.jpg

CAROL, 50

Hopeinen korvakoru Sébastien Joffrey Monfort 220 e, My o My. Röyhelöjakku 109,95 e, Neo Noir.

Levitin Carolin meikin alle The Beautiful Oilin pohjustukseksi. The Beautiful Oil sopii käytettäväksi aamuin illoin. Voidemainen meikkivoide Paper Thin levittyy helposti öljyn päälle ja antaa hehkua kasvoille. Luomen kulmaluulla on Cloud Nine vaalea sävy ja ripsityvestä luomivakoon viileän harmaan ruskea Wisdom sävy. Luomivaossa on häivytysvärina hento roosa Angelic pehmentämässä harmaata. Poskipuna on murrettu roosa Blossoming. Musta Eye Pencil rajaus ripsityvessä ja musta Mascara tuovat silmät esiin. Huulet rajattiin Mauve kynällä ja sävytettiin  Lip Tint Amazed sävyllä. Kulmia harjattiin ja niihin lisättiin hiukan Wisdom luomiväriä.

Harmaat tai valkoiset hiukset: valkoinen, harmaa, tumma sininen ja saven harmaa luomelle. Vaalea roosa , koralli, kirkas pinkki ja vadelman punainen huulille. Roosan, persikan, vanhan roosan ja pinkin sävyt poskipunaksi.

8160k.jpg

Xing, 42

Yksiolkain mekko, Katri Niskanen, hinta tiedusteltaessa,. Kaulakoru 41,90 e, Edblad.

Aasialaisilla ihon pohjaväri on kellertävä, joten meikkivoiteen tulee olla keltapohjainen. Muut sävyt tekevät maskimaisen tuloksen ja siksi niitä on hyvä välttää. Meikin alle pohjustukseksi The Beautiful Oil ja sen päälle Paper Thin voidemainen meikkivoide. Aasialaisen silmäluomen rakenne on erilainen, kuin eurooppalaisen ja siksi luomivaon metsästäminen varjostuksineen ja korostuksineen tekee usein luonnottoman lopputuloksen. Silmät tulee rajata ylä-ja alapuolelta tummalla sävyllä, joka nostaa silmät esiin. Silmien ylärajauksen tulee olla tummempi kuin alarajauksen. Ripsityveen tumma Eye Pencil Brown ja ripsiin runsaasti mustaa Mascaraa.  Luomella vaalean ruskea Charmed luomiväri ja ripsityvessä siitä tummempi  Magnetic.

Kulmaluulle hennon roosa Angelic sävy. Luomiväri ei saa olla liian tumma sillä se tekee liian raskaan vaikutelman. Suositus on, että luomivärin sävy on yhden asteen tummempi, kuin oma iho. Tästä tummempia sävyjä voi käyttää lähellä ripsityveä. Kulmiin ruskea sävy, ei musta, sillä musta tekee yleisilmeestä liian raskaan. Poskipäihin roosan sävy Blossoming. Aasialaisiin kasvoihin ei niiden muodon takia kannata lisätä poskipunaa muotoilemaan kasvoja vaan poskipunan tehtävä on vain lisätä kasvoihin hieman sävyä.Varjostukset eivät myöskään yleensä näytä hyvältä, eli ne voi unohtaa. Huuliin kirkasta tai murrettua sävyä, molemmat toimivat. Xingin huulet rajattiin Rose huultenrajauskynällä ja huulille levitettiin Lip Tint Bliss Full.

8870.jpg

lola, 40

Gas Bijoux korvarenkaat 215 e, La Matta. Neule 89 e, & Other Stories.

Tummalla iholla väärän sävyinen meikkivoide näyttää naamiolta, eikä tee kantajalleen oikeutta. Meikkivoiteen tulee aina olla täysin oman ihon sävyinen, oli ihonvärisi mikä tahansa. Meikin alle pohjustukseksi The Beautiful Oil ja sen päälle lämpimän kellertävän sävyinen voidemainen meikkivoide The Delicate. Tummalla iholla ei tule koskaan käyttää translucent puuteria sillä se tekee ihon sävyn harmaaksi. Käytä sen sijaan keltaisen sävyistä puuteria. Poskilla Lustrous Bronzer varjostusväri. Luomella Magnetic ruskea luomiväri ja kulmaluulla vaaleampi Cloud Nine. Musta Eye Liner kynärajaus ja musta Mascara. Huulilla ruskea Eye Liner rajaus ja sen päällä Lipstick sävy Believe.

Tummalle iholle sopii kuparin ja kullan sävyt. Liian vaaleat sävyt tekevät ihon harmaaksi joten niitä tulee välttää. Kirkkaat eyelinerit kuten sininen ja vihreä tuovat silmät esiin. Luomella suklaan , kinuskin ja kuparin sävyt näyttävät luonnollisilta. Poskiin sopii pronssin, luumun, pinkin ja roosan eri sävyt riippuen ihon tummuus asteesta.

0123k.jpg

kirsi, 53

Iltapuku  Max Mara, 1639 e

Kirsin iho on talvisin vaalea ja kesäisin pisamainen. Muista, että kesällä pisamainen iho tarvitsee vain ohuen päivävoiteen! Levitin meikin alle pohjustukseksi The Beautiful Oil öljyn ja sekoitin Lightness ja Paper Thin voidemaisia meikkivoiteita keskenään saadakseni Kirsin ihoon sopivan pohja sävyn. Poskille laitoin voidemaista Embrace roosan sävyä. Kulmaluulle levitin vaalean sävyistä Cloud Nine luomiväriä ja ripsityvestä luomivakoon harmaan ruskeaa Wisdom sävyä. Ripsityveen laitoin mustaa The Eyeliner kynää ja ripsille mustaa Mascaraa. Kirsin huulilla on voimakas oma pikmentti, joten laitoin huulille ainoastaan Lip Balm voidetta.

Punaiset hiukset: luunsävy, sammaleenvihreä, harmaanruskea ja punertavan ruskea luomelle. Persikka, rusehtava, vanharoosa ja vaalea suklaan ruskea huulille. Rusehtavat, vanharoosa ja aprikoosin sävyt poskille.

Kuvat: Sakari Majantie

Mile-StyleComment