Dresscode ei ole stresscode

Vaan päinvastoin! Sen turvin olet aina pukeutunut edustavasti.  Tarkka pukukoodi ja säännöt helpottavat arkea ja niitä on myös mahdollista noudattaa ilman, että kadottaa täysin oman persoonallisen tyylinsä. 

 

Takki Margaux Lönnberg 545 e, Asuna . Alla kashmir pooloneule 269 e, Andiata ja kapeat hieman ylipitkät harmaat villakangashousut, joissa leveä upslaaki 380 e, Samuji . Laukku NO/AN 1220 e, Asuna.

Takki Margaux Lönnberg 545 e, Asuna. Alla kashmir pooloneule 269 e, Andiata ja kapeat hieman ylipitkät harmaat villakangashousut, joissa leveä upslaaki 380 e, Samuji. Laukku NO/AN 1220 e, Asuna.

Tiedosta eri kaupunkien ja yritysten pukukoodit ja sovella niitä siten, että tunnet olosi mukavaksi!

 Eri yritysten ja alojen pukukoodit ovat asia, joka kannattaa aina ottaa vakavasti. Ulkomailla pukukoodi on hyvä tarkistaa myös silloin, kun ottaa osaa vapaa ajan tapahtumiin. On helpompi keskittyä itse työhön ja kontaktien luomiseen, kun ei tarvitse olla jatkuvasti huolissaan siitä, onko pukeutunut oikein kuhunkin tilanteeseen ja näyttääkö edustavalta. 

Mikään tyyli ei synny hetkessä! Asuja ja asusteita voi ja pitää rakennella pikku hiljaa. Uskalla olla oma itsesi!

Vastapuolella ei mene, kuin 5 sekunttia arvioidessa millainen olet pukeutumisesi perusteella. Jos asu valintasi palaveria, tai tapahtumaa, varten on väärä, voi viedä tovin, ennen kuin saat ihmisten mielipiteen itsestäsi muuttumaan, joten ole tarkkana!

1KUVAweb.jpg
2KUVAweb.jpg

Tässä artikkelissa mietimme mitä päälle New Yorkissa, Lontoossa, Pariisissa, Shanghaissa ja Pekingissä ? Miten näyttää paikallisten silmissä edustavalta ja tyylikkäältä?  Pieniä eroavaisuuksia löytyy. Mutta sitä ennen on hyvä mainita pari asiaa, jotka ovat edustavan tyylin kulmakiviä, oli sitten kyseessä mikä maa, tai tilaisuus, tahansa.

Pitkä kirsikanpunainen villa-silkki-kashmir liivi jossa kietaisuvyö 625 e, MaxMara Studio Helsinki . Liivin alla Margaux Lönnbergin valkoinen silkkipaita 255 e ja High housuhame 425 e, molemmat Asuna . Sukkahousut Fatal 15 Seamless 31 e, Wolford . Isabel Marant nilkkurit 675 e mi.no .

Pitkä kirsikanpunainen villa-silkki-kashmir liivi jossa kietaisuvyö 625 e, MaxMara Studio Helsinki. Liivin alla Margaux Lönnbergin valkoinen silkkipaita 255 e ja High housuhame 425 e, molemmat Asuna. Sukkahousut Fatal 15 Seamless 31 e, Wolford. Isabel Marant nilkkurit 675 e mi.no.

MUOTOILEVAT ALUSVAATTEET JA EDUSTAVAT SUKKAHOUSUT

Lähde Pia Grönroos, Wolfordin Suomen myynnin johtaja

Se mitä pukee vaatteiden alle on erittäin tärkeää. Muotoilevat, body firming, alusvaatteet parantavat ryhtiä, vetävät vatsan sisään ja niiden ansiosta vaatteet istuvat paremmin. Nykyään myös tämän kaltaisista alusvaatteista löytyy erittäin mukavia ja kauniita malleja!

Mitä sukkahousuihin tulee, mattapintaiset ovat ainoa oikea valinta. 

Suomessa voi käyttää 50 denierin mustia sukkahousuja, mutta Yhdysvalloissa, Englannissa, Aasiassa ja Arabimaissa voi sukkahousun paksuus olla enintään 5-10 denieriä. En suosittele kenellekkään yli 10 denierin ihonvärisiä sukkahousuja. Iäkkäämmät naiset käyttävät niitä ajoittain, mutta eivät nuoret. Mustien ja ihonväristen sukkahousujen lisäksi erittäin hyvä sävy on ”nearly black”, melkein musta, joka sopii mustien, harmaiden, tummansinisten ja ruskeiden kenkien kanssa. Esimerkiksi liituraitapuvun kanssa ”nearly black” on oiva valinta! Ihonväriset sukkahousu eivät saa koskaan olla tummemmemmat, kuin oma ihonväri! Oikein valittu sävy saa sääret säihkymään ja auttaa peittämään ihon pienet virheet. Kuvissa sääret näyttävät photoshopatuilta! 

Pidä aina mukana yhdet, tai mieluummin kahdet, varasukkahousut pienessä silkkipussukassa käsilaukussa! 

Ennen matkalle lähtöä kannattaa aina suunnitella asut valmiiksi ja varata tarpeeksi sukkahousuja mukaan per asukokonaisuus. Illalla voit esimerkiksi pukeutua samaan hameeseen, kuin päivällä, vaihtaa vain yläosan ja sukkahousut.

Sukkahousut voi pestä koneessa alusvaatepussissa, hienopesussa , ilman pehmennysainetta, tai käsin, mutta älä koskaan laita niitä kuivumaan rätti- tai muulle patterille. Laita aina sukkahousut varovasti, rauhallisesti, jalkaan äläkä jätä niitä viimeiseksi. 

Karvahattu 330 e, Onar . Vaaleanpunainen villa-silkki-kashmir takki huivikauluksella ja kietaisuvyöllä 905 e ja takin alla vaaleanpunainen kevyt mohair –villa ribbineule 225 e, molemmat Max Mara Studio Helsinki . Harmaat porkkanamalliset villakangashousut 340 e, Samuji . Stuart Weitzmanin strech nilkkurit 620 e ja Balmainin rannekoru 280 e, molemmat Boutique Kaarina K.

Karvahattu 330 e, Onar. Vaaleanpunainen villa-silkki-kashmir takki huivikauluksella ja kietaisuvyöllä 905 e ja takin alla vaaleanpunainen kevyt mohair –villa ribbineule 225 e, molemmat Max Mara Studio Helsinki. Harmaat porkkanamalliset villakangashousut 340 e, Samuji. Stuart Weitzmanin strech nilkkurit 620 e ja Balmainin rannekoru 280 e, molemmat Boutique Kaarina K.

NUDEN SÄVYT, ELI IHON ERI SÄVYT

Nude tarkoittaa ihon väriä, joten se voi olla mikä tahansa sävy beigen, kitin ja erittäin tummanruskean välillä. Oikea nuden väri sinulle on se, joka on mahdollisimman lähellä omaa ihon sävyäsi. Jos nuden sävyiset rintaliivit näkyvät valkoisen paidan lävitse on valitsemasi nuden sävy väärä, koska nuden sävyiset alusvaattet eivät saa erottua vaatteen läpi. Onneksi eri alusvaatemerkeillä on nykyään laaja valikoima eri nuden sävyjä! Näistä mainittakoon Aerie, Top Shop, Naja,Audrey Olivia,ThirdLove, BeingU, Nubian Skin, Aerie, Torrid, Nude Barr,Nudz, Hanky Panky, Prima Donna, Naja, Spanx (shapewear) ja Hanro.

Alusvaatteiden lisäksi, muun muassa nuden sävyisen kengän valinta tulee tehdä huolella ja sen tulee mukailla omaa ihon väriä. Louboutin toi ensin markkinoille avokkaan viidessä eri nuden sävyssä (hinta noin 585-750 US $,) jonka jälkeen he kasvattivat tarjontaa vielä kolmella uudella sävyllä. Näitä klassikko avokkaita seurasi balleriina mallisto, jossa on tarjolla neljä eri nuden sävyä ( hinta noin 595 US$) . Kahmune merkiltä löytyy Lucy Sandal, kymmenessä eri nuden sävyssä ja Naturalizer merkiltä löytyy klassinen avokas (ei niin korkea eikä kallis kuin Louboutin, noin 99 US $), neljässä eri nuden sävyssä. 

Villa-kashmir takki 745 e jonka alla saman sävyinen lyhyt hihainen mekko 379e, molemmat Hugo Boss, Stockmann . Hennon vaaleansininen laukku, Small Zipped Bayswater, 1195 e, Mulberry Helsinki . Sukkahousut Fatal 15 Seamless 31 e, Wolford . Pura Lopez nilkkurit 279 e, mi.no .

Villa-kashmir takki 745 e jonka alla saman sävyinen lyhyt hihainen mekko 379e, molemmat Hugo Boss, Stockmann. Hennon vaaleansininen laukku, Small Zipped Bayswater, 1195 e, Mulberry Helsinki. Sukkahousut Fatal 15 Seamless 31 e, Wolford. Pura Lopez nilkkurit 279 e, mi.no.

SHANGHAI, PEKING 

Lähde Yang Liu

Yang Liu on asunut Euroopassa viimeiset 16 vuotta. Häntä kiehtoo kulttuurin, taiteen ja muodin eroavaisuudet Kiinan ja Euroopan välillä. Yang Lee konsultoi partnerinsa Fredrik Creutzin kanssa yritysjohtajia eri mannerten välisistä mahdollisuuksista investointien ja strategioiden tasolla, maustettuna kulttuurilla ja taiteella.

Aasiassa on yksi asia joka menee kaikkien muiden asioiden edelle ja se on ystävälliset käytöstavat. Muista aina olla ystävällinen kaikille, heidän asemastaan riippumatta. On aina hyvä muistaa, että alempi virkahenkilö, joka ottaa sinut vastaan on tehtävässään ylemmän johdon valtuuttamana. Ystävällisyydellä ja hyvällä käytöksellä pääset Kiinassa jo pitkälle. 

Mitä ulkonäköön tulee, ensisijaisen tärkeää kiinalaisille on huoliteltu ulkonäkö.

Peking on tyyliltään konservatiivisempi, kuin Shanghai.

Jos osallistut palaveriin Pakingissä, jossa on mukana hallituksen jäseniä, kannattaa pukeutua varovaisen konservatiivisesti. Sukkahousut tulee olla aina, ja kenkien tulee olla kärjestä umpinaiset. Yritä kuitenkin erottua palveluhenkilökunnasta esimerkiksi hotellivirkailijoista,  jotka poikkeuksetta käyttävät tummaa pukua ja valkoista puuvilla paitaa. Eli jos pukeudut tummaan katso, että pukeutumisessasi on jokin twisti, jolla erotut palveluhenkilökunnasta. Muista aina valita käyttämäsi brändit huolella, ole tarkka siinä että vaatteet istuvat hyvin ja, että ne on valmistettu laadukkaista materiaaleista, eivätkä rypisty helposti. Esimerkiksi kesäkuukausina on hyvä suosia silkkipaitoja puuvillaisten sijaan ja talvella käyttää erittäin laadukkaita neuleita.

Shanghai on tyyliltään taiteellisempi, värikkäämpi, muodikkaampi, kansainvälisempi ja avoimempi sekä ilmapiiriltään kevyempi kuin Peking. 

Start-up ja it-alan yrityksissä voi jopa pukeutua Piilaakson tyyliin, sandaaleihin, farkkuihin ja t-paitaan, mutta silloinkin käyttämäsi brändit syynätään tarkkaan, sillä ne viestittävät statuksestasi, sekä taloudellisesta tilanteestasi.  Nuorille tiettyjen tuotteiden hankinta on sijoitus tulevaisuutta varten, ei pelkkä kuluerä. 

Shanghaissa nuoret voivat pukeutumisellaan viestittää olevansa luovia, pelkäämättömiä ja energisiä.

Individualismi on nousussa Kiinassa tosin usein vielä hieman kierolla tavalla. Nuoret imitoivat länsimaalaisia tyylisuuntia, hankkivat ”total lookin”, johon he investoivat huomattavia summia rahaa, ilman että sisäistäisivät omaksumansa tyylin. Tyyli on vielä toistaiseksi pelkkää pintaa. 


Karvahattu 330 e, Onar . Villa-silkki-kashmir takki 905 e, jonka alla ohut mohair-villa ribbineule 225 e, molemmat MaxMara Studio Helsinki . Rannekoru 280 e, Balmain, Boutique Kaarina K.

Karvahattu 330 e, Onar. Villa-silkki-kashmir takki 905 e, jonka alla ohut mohair-villa ribbineule 225 e, molemmat MaxMara Studio Helsinki. Rannekoru 280 e, Balmain, Boutique Kaarina K.

Yang suosittelee suomalaisia luottamaan osittain suomalaiseen ja skandinaaviseen suunnitteluun Kiinan vierailunsa aikana. Näin erotut positiivisesti joukosta ja asusi saattaa poikia hyviä keskustelun aiheita, koska kiinalaiset ovat tunnetusti ujoja sekä huonoja ”small talkissa” . Positiivisen ja muista erottuvan ulkonäön myötä, paikallisissa herää halu tutustua sinuun paremmin.

On myös hyvä muistaa, että Kiinassa työntekijä ei saa koskaan näyttää paremmalta, tai käyttää kalliimpia tuotteita, kuin yrityksen johtaja. Mieti tarkkaan millaisen kuvan haluat itsestäsi antaa. 

Käsilaukku on Kiinalaisen naisen statussymboli, joten sitä valiattessa kannattaa luottaa klassikoihin, tai suomalaiseen suunnitteluun 

Michael Korsin, Miu Miun ja Pradan laukut kannattaa jättää kotiin, koska ne koetaan nuoriso merkeiksi. Varteenotettavia länsimaalaisia brändejä, jotka kiinalaiset tunnistavat, ja jotka ovat yleisesti hyväksyttyjä, ovat Burberry (erittäin turvallinen!) , Bottega Veneta, Fendi ja tietysti Hermès, joka on hintansa puolesta harvojen saatavilla.

Yhtä tärkeää, kuin itse merkki on se, että laukku, jota kannat kuuluu meneillään olevan sesongin mallistoon, joten tästäkin syystä kannattaa luottaa klassikoihin. Hanki yksi klassikko, jonka käyttöaika on rajaton, tai laukku jollaista kiinalaiset eivät ole koskaan ennen nähneet, kuten suomalaisen suunnittelijan NO/AN tai Lumin laukku tai suomessa käsintehty Kasperi laukku, jolloin kommunikoit aivan eri tasolla.

Kiinalaiset suosivat vaatetuksessaan värejä. Kaikkia värejä! Punainen on yleinen ilon väri. Ainoa väri, jonka kanssa tulee olla hieman varovainen on kirkkaan keltainen, jota sai aikoinaan käyttää ainoastaan keisari. Haaleat, puuteriset ja kermaiset keltaisen sävyt käyvät mainiosti! Eli erottuaksesi virkailijoista, suosittelemme, että käytät värejä, tumman puvun sijaan, eikä jakkupukukaan ole aina ollenkaan pakollinen! Kunhan vaatteet ovat laadukkaita ja hyvin istuvia, eikä niiden leikkaukset ole liian erikoisia! Pieni korko kengissä on suotavaa. 

Iltatapahtumien kutsussa lukee poikkeuksetta myös dresscode, jota kiinalaiset eivät aina itse noudata, mutta ulkomaalaisena kannattaa kunnioittaa illan isäntää ja pukeutua pukukoodin mukaisesti.

Jos sinut kutsutaan asiakkaan kotiin illalliselle, kannattaa isännälle ja emännälle viedä pieni tuliainen tai  kukkakimppu. Kiinassa eri kukat viestittävät eri asioita, eli kerro kukkakauppiaalle millaiseen tilaisuuteen olet menossa ja valitse hänen kanssaan oikeat kukat. Tuskin haluat viestittää kukkakimpullasi,  ”I Love you” tai ”otan osaa suureen suruunne”.

Jos käyt pitkiä neuvotteluja Kiinassa Yang suosittelee, että varaat viimeistä iltaa varten pienen kassillisen tuliaisia, tai miksei vain sitä yhtä ja ainoaa tapaamista varten, jotka kertovat jotain suomesta. Valitse lahjat huolella. Niiden tulee olla laadukkaita, muttei liian hienoja. Itse vein Japaniin Iittalan astioita lahjaksi ja niiden kanssa tuli olla varovainen, koska kaikki Iittalan astiat eivät sovi japanilaiseen keittiöön. Se minkä mallisia astiat olivat oli todella tärkeää. 

11KUVAweb.jpg
Villa-kashmir takki 745 e, Hugo Boss, Stockmann . Hempeän vaaleansininen laukku, Small Zipped Bayswater, 1 195 e, Mulberry Helsinki .

Villa-kashmir takki 745 e, Hugo Boss, Stockmann. Hempeän vaaleansininen laukku, Small Zipped Bayswater, 1 195 e, Mulberry Helsinki.

NEW YORK

Lähde Milla Karske

Milla työskenteli 10 vuotta Burberryn pääkonttorissa New Yorkissa ”Head of Costumer” vastaavana.

New Yorkissa voi, ja halutaan olla, seksikäs. Decolleté saa olla avara ja varpaiden väli voi näkyä, sillä sekin koetaan erittäin seksikkääksi. Sitten taas puolestaan, rintaliivin olkaimet eivät saa näkyä missään tapauksessa! Sukkahousut eivät ole ollenkaan välttämättömät, paitsi tärkeissä palavereissa

Suurin osa toimistotyöntekijöistä pukeutuvat yksinkertaiseen mustaan, harmaaseen tai tummansinineen jakkupukuun, jonka he yhdistävät valkoisen paidan tai topin kanssa. On aivan yleistä ja hyväksyttävää sekoittaa eri hintaisia brändejä’ keskenään, kuten esimerkiksi Theory, DKNY ja Zara. Ylemmän portaan työntekijät, joiden palkkataso on korkeampi, käyttävät usein räätälöityjä tai näyttävimpiä asukokonaisuuksia, sekä värejä. Värejä on varaa käyttää vasta sitten, kun on saavuttanut tietyn palkkatason.  Näitä ylemmän palkkatason työntekijöitä hemmotellaan personal shopping ja VIP palveluilla. Tunnetut brändit käyvät myös esittelemässä mallistojaan työpaikoilla. Näiden ihmisten suosiossa ovat muun muassa Burberry, Chanel, Armani ja Hugo Boss. 

New Yorkissa työasuun kuuluu poikkeuksetta jonkin tunnetun brändin korkokengät, joista Yves Saint Laurentin”Tribute Sandals” ovat saavuttaneet jonkinlaisen kulttiaseman. Korkokenkien kylkiäisenä tulee iso käsilaukku ”statement bag”, jossa ei ole näyttäviä logoja ja jonne on helppo sujauttaa balleriinat tai lenkkarit siltä varalta, että jalat väsyvät korkkareissa kuljeskeluun. Suosittuja käsilaukkubrändejä ovat Céline, Chloé, Fendi sekä Hermès.

Newyorkilaisen naisen tunnistaa laadukkaasta nahkatakista. Kaikilla on nahkatakki, mitä korkelaatuisempi, sen parempi ! Nahkatakki yhdistetään sleekin businesslookin tai farkkujen kanssa. Ja asuun yhdistetään se iso ”statement bag”, ja ne tunnetun brändin korkokengät. Mikäli asioit pr-, markkinointi- tai mainos sektorilla voit myös käyttää high end lenkkareita.  

Jos sinulla on suinkin aikaa New Yorkissa, Milla suosittelee, että kävelet  esimerkiksi Saks Fifth Avenuen tavaratalon ylimmästä kerroksesta alimpaan. Näin saat hyvän läpileikkauksen siitä mikä on sillä hetkellä muotia isossa omenassa.

Hugo Bossin viininpunainen nahkatakki 595 e, Victoria Bechamin silkkipaita395 e, Andiatan polven alapuolelle ylettyvä musta kynähame 199 e, sekä Höglen viininpunaiset avokkaat 149 e, kaikki Stockmannilta .

Hugo Bossin viininpunainen nahkatakki 595 e, Victoria Bechamin silkkipaita395 e, Andiatan polven alapuolelle ylettyvä musta kynähame 199 e, sekä Höglen viininpunaiset avokkaat 149 e, kaikki Stockmannilta.

New Yorkissa pukeudutaan aina sään mukaisesti, mutta kaksi  tärkeää pyhäpäivää säätelevät amerikkalaisten pukeutumista. Toukokuun viimeisenä viikonloppuna vietetään Memorial Daytä ja silloin pukeutumisessa siirrytään virallisesti kesäaikaan, kun taas syyskuun ensimmäiseen maanantaihin sijoittuva Labor Day on pyhä, joka päättää lomakauden ja jonka jälkeen ei ole enää soveliasta esimerkiksi käyttää valkoisia farkkuja.

Pukukoodin lisäksi New Yorkissa on hyvä pitää mielessä se, että paikalliset käyvät hius- ja kynsihuollossa viikottain ja nämä palvelut ovat kaupungissa erittäin kohtuuhintaisia. Kynnet huolletaan käyttäen hillittyjä kynsilakansävyjä, kuten vaaleaa hempeää roosaa tai nuden eri sävyjä. Ne joilla on hieman paksummat hukset, kuin meillä suomalaisilla, käyvät myös huoltamassa hiuksensa kerran viikossa. Esimerkiksi New Yorkissa on ketju nimeltä Blow, jossa saa edullisen hiustenhuollon. Listalta löytyy lyhennykset, kevennykset, värjäykset, pesut ja föönaukset.

Merinovillaneule 249 e, Vuokko ja väljät villakangashousut 560 e, Samuji . Harmaat strech nahka nilkkurit 620 e, Stuart Weitzman, Boutique Kaarina K.

Merinovillaneule 249 e, Vuokko ja väljät villakangashousut 560 e, Samuji. Harmaat strech nahka nilkkurit 620 e, Stuart Weitzman, Boutique Kaarina K.

LONTOO

Lähde Mattias Karlsson , Tiger of Sweden agentti Helsingissä

Lontoo on selkeästi konservatiivisempi, kuin muut kaupungit. Pankeissa, lakiasiaintoimistoissa, sekä vakuutusyhtiöissä on erittäin tiukka pukukoodi, joka tietenkin vaihtelee yrityksestä toiseen esimerkiksi ranskalaisen pankin pukukoodi saattaa olla rennompi kuin sveitsiläisen.

Tärkeintä Lontoon liikemaailmassa on muistaa, ettei saa erottua liikaa joukosta.

Mantrasi on blend in! Soluttaudu joukkoon! Jos et ole jostain asusteesta tai asusta aivan varma niin se kannattaa jättää käyttämättä. Esimerkiksi pankkimaailmassa värivaihtoehtoja ei ole montaa. Pukusi, joka koostuu jakusta, housuista tai hameesta (joka on polven alapuolelle), on joko tummansininen tai harmaa ja paita, tai yksinkertainen toppi, on sävyltään valkoinen. Mekko ja jakku yhdistlemä on myös hyväksytty ja tyylikäs! Jakkupukusi on hyvin istuva eikä sen kankaassa ole kuviointia. Alemmat virkailijat ja työntekijät käyttävät valkoista yläosaa ja tummaa alaosaa, värit tulevat mukaan asuun vasta sitten, kun olet johtaja tasolla. 

Naisia suositellaan pitämään pukua yhtälailla, kuin miehiäkin. Lontoossa ei ole harvinaista teetättää pukuja tai paitoja mittojen mukaan, kuitenkin siihen vaaditaan tietty palkkataso. Ostohetkellä kiinnittä aina huomiota puvun istuvuuteen, sekä kankaan hyvään laatuun. Puvun tulee pysyä siistinä koko päivän. Suositeltavaa on valita ohut villakangas, jossa on muutama prosentti elastaania. Myös paidan tai topin pieni elastisuus ja hyvin istuva siluetti ovat tärkeitä!

Lontoossa ruskeita kenkiä tulee välttää. Kenkien on hyvä olla mustat ja hyvin hoidetut. Kenkien laatu on myös tärkeä! Halvat kengät menevät nopeammin huonoon kuntoon. Hyvä ja suositeltava brändi on esimerkiksi Church, jonka kengät ovat hiukan normaalia hintavampia, mutta erittäin laadukkaita ja kestävät käyttökelpoisina pitkään. Naisille suositellaan matalapohjaisia, tai maltillisia, korkokenkiä. Kenkien tulee aina olla umpinaiset, ei avonaisia kärkiä edes kesähelteillä.

Muista myös etiketti. Naisen tulee aina ojentaa käsi kättelyä varten ensin.Kättele kaikki huoneessa olevat, myös lapset. Kun poistut kättele taas kaikkia. Ihmisiä ei koskaan saa sinutella, ellei siitä ole sovittu erikseen.

Palaverit aloitetaan aina “small talkilla” ja ystävällisellä kuulumisien vaihtelulla. Koskaan ei mennä suoraan asiaan. Lahjoja ei tule antaa työpalaverin yhteydessä.

Jos saat illalliskutsun asiakkaan kotiin lähetä emännälle kukkia etukäteen tai vie mukanasi pieni lahja. On myös hyvä muistaa, että Englannissa on epäkohteliasta pyytää esittelykierrosta vieraassa kodissa, eikä työasioista ole soveliasta puhua illallisen aikana, ellei isäntä itse tee aloitetta.

Illaisen jälkeen tulisi isännälle lähettää kiitoskortti ja mahdollinen vastavierailukutsu.

Karvahattu 330 e, Onar. Vaaleanpunainen villa-silkki-kashmir takki huivikauluksella ja kietaisuvyöllä 905 e ja takin alla vaaleanpunainen kevyt mohair –villa ribbineule 225 e, molemmat Max Mara Studio Helsinki . Harmaat porkkanamalliset villakangashousut 340 e, Samuji . Stuart Weitzmanin strech nilkkurit 620 e ja Balmainin rannekoru 280 e, molemmat Boutique Kaarina K.

Karvahattu 330 e, Onar. Vaaleanpunainen villa-silkki-kashmir takki huivikauluksella ja kietaisuvyöllä 905 e ja takin alla vaaleanpunainen kevyt mohair –villa ribbineule 225 e, molemmat Max Mara Studio Helsinki. Harmaat porkkanamalliset villakangashousut 340 e, Samuji. Stuart Weitzmanin strech nilkkurit 620 e ja Balmainin rannekoru 280 e, molemmat Boutique Kaarina K.

PARIISI

Lähteet, pariisilaistunut suomalainen vaatesuunnittelija Anna Ruohonen, sekä Martine Ehringer aito pariisitar, joka esitteli meille kotinsa ja tyylinsä Mile-Stylessä viime keväänä.

Kukaan ei osaa pukeutua niin huolettoman naisellisesti kuin pariisitar!

Asukokonaisuudet näyttävät rennoilta, kaapista vedetyiltä, vaikka kaikki on mietitty tarkkaan loppuun asti.  Pariisitar on pukeutumisessaan perfektionisti. 

Jumppavaatteissa mennään ainoastaan urheilemaan. Pariisitar pukeutuu jopa mennessään kulmakauppaan pikavisiitille. Korkokengät ovat aina maltillisen korkuisia ja niitä käytetään aamusta iltaan.

Pariisitar ei halua käyttää yleisesti tunnettuja brändejä. Hän näkee paljon vaivaa löytääkseen merkin, jota kukaan muu ei ole löytänyt. Ja kun sellainen muotitalo löytyy, tai vaikka ravintola, pidetään paikka visusti salassa, siitä kerrotaan vain parhaille ystäville, jos niillekkään.  Luomalla oman vahvan tyylinsä, apunaan loputon mielikuvitus, pariisitar erottuu edukseen joukosta. Martine hieman harmitteli kaikkien pohjoismaalaisten pukeutuvan niin harkitusti, että he näyttävät lopulta kaikki samalta. 

Pariisittaren vaatekaapin peruspilareihin kuuluu: Piukat nahkahousut, farkut, kauniisti tyköistuva jakku, lyhyt tyköistuva hame, kauniita kenkiä (esimerkiksi saappaita, balleriinoja ja stubb&wootten tohveleita, ja sellaisia ranskalaisia merkkejä, kuten Heschung ja Massaro) ja laukkuja, sekä näyttäviä asusteita, kuten värikkäitä kaulaliinoja ja näyttäviä koruja, joista mainittakoon Van Kleef and Arpels, Cartier, Hermès ja Chanel. Väriskaala on melko tumma ja luotto laatuun, sekä klassikoihin on vahva. Ostoksia tehdään harvoin ja harkitusti. 

 Työympäristössä pyritään myös tuomaan omaa tyyliä esiin, pukukoodin sallimissa puitteissa.  

 

Kuvat Kanerva Mantila

Malli Emilia J / Paparazzi Model Management

Kuvauspaikka  Sokos Hotel Vaakuna , Helsinki. Funkkisklassikko Helsingin sydämmessä.

Lue myös Kauneus ja hyvinvointi osiosta Leenan aiheeseen liittyvät ihonhoito. meikki- ja hiusvinkit!

Mile-Style