Apartment 12 Helsinki

Kuvasimme Laponie of Scandinavia-jutun Kristinasta ja Evasta Creannon ja Zarron yhteisellä showroomilla, joka kantaa nimeä Apartment 12

Unknown-3.jpeg

Réne Granström perusti Creannon samoihin aikoihin kun Irene Lemmetti Zarron, 30 vuotta sitten. Molemmat olivat jo hyvän tovin miettineet tahoillaan, että kodinomainen tila palvelisi tänä päivänä asiakkaita parhaiten, ja kun ystävykset sattuivat sivulauseessa toisilleen mainitsemaan asiasta, ryhdyttiin tuumasta toimeen.

 

Minna Granström tuli miehensä rinnalle vetämään Creannoa 10-vuotta sitten. 

”Me suunnittelemme mittatilaustyönä säilytysratkaisuja kaikkiin kodin huoneisiin, kun taas Irene on keskittynyt kodin valaisimiin, pienesineisiin, tekstiileihin sekä huonekaluihin. Halusimme näille kaikille tuotteille erityisen tilan, joka inspiroisi asiakasta oman kodin suunnittelu- tai muutosvaiheessa ja auttaisi ihan tarpeidenkin hahmottamisessa”, kertoo Minna Apartmentin synnystä.

Unknown-5.jpeg

Showroom suunniteltiin kahden aikuisen kaupunkikodiksi. Huonejärjestys, katto, seinät ja lattia menivät kaikki uusiksi. Creanno myy liikkeessään myös Farrow&Ball maaleja, joiden pohjalta suunniteltiin  kodin värimaailma. Suunnittelussa haluttiin tuoda uusrenessanssirakennuksen komeutta takaisin tilaan, jonka olemus oli ehtinyt vuosien saatossa jokseenkin kadota. 

Unknown-1.jpeg


 

Kaikki säilytystilat suunniteltiin mittatilaustyönä Creannossa, ja valmistettiin käsin Kvänumin tehtaalla Ruotsissa, aivan kuten kaikki Creannon kalusteet. Zarrosta tulivat puolestaan huonekalut, tekstiilit, matot ja valaisimet, lukuisilta eri valmistajilta poimien. Irene iloitsee erityisesti siitä, kuinka valaisimet ja tekstiilit, nuo kodin tunnelman tärkeät tekijät, pääsevät täällä oikeuksiinsa.

Molempien perheyritysten miehet ovat taitavia valokuvaajia, ja molempien töitä löytyy showroomilta. Flamingoteokset ovat Irene Lemmetin aviomiehen Pasi Haarasen käsialaa, kun taas René on kuvannut ystäviensä ateljén Ranskassa. Taide ja sisustus saavat elää fiiliksen ja hetkien mukaan - niin kuin oikeassakin kodissa. Unknown-2.jpeg

Showroomissa asiakas voi rauhassa tutustua tuotteisiin kodinomaisessa ympäristössä. Jos sinua tai yritystäsi kiinnostaa Apt 12 -tila, ota ihmeessä yhteyttä Minna Granströmiin Creannosta tai Irene Lemmettiin Zarrosta.

 

Minna 040-542 7215 creanno@creanno.fi

Irene 050-592 6301 zarro@zarro.fi

 

Creanno Fredrikinkatu 14, 00120 Helsinki 

@creannokvanum

www.creanno.fi

 

Zarro Fredrikinkatu 37, 00120 Helsinki

@zarrostore

www.zarro.fi

Unknown-6.jpeg

Teksti Mila Pentti

Kuvat René Granström

Lue myös juttu Pentin siskoksista Kristinasta ja Evasta, jonka kuvasimme Apartment 12 Helsinki showroomin tiloissa.

Mile-Style