Yksilöllistä ranta-asumista San Agustinissa

Unknown-2.jpeg

Mile-Stylen oli tarkoitus viipyä Las Palmasissa kaksi, enintään kolme viikkoa. Yllätys oli suuri, kun viihdyimmekin saarella kokonaiset kaksi kuukautta!

Matkan loppuvaiheessa pääsimme testaamaan ranta-asumista saaren eteläosassa, San Agustinissa. Kuten viereiset Playa del Ingles ja Maspalomas, alue on rakennettu kokonaan turismin ehdoilla. Saaren etelä kärki on muutaman asteen pohjoista lämpimämpi, ja taivas on usein täysin pilvetön. Jos lomaltaan haluaa nimenomaan rantaa, niin paikka täyttää kriteerit. Airbnb:t ja muut vuokrauspalvelut ovat harvinaisia tällä hotellien dominoivalla rantaviivalla.Testaamamme kahden makuuhuoneen asunto on harvinainen poikkeus, ja vuokrattavissa yllä mainitun theboutiquerooms-nettisivuston kautta.

Mile-Style suhtautui aluksi skeptisesti paikanvaihtoon. Las Palmasin ja ennenkaikkea Veguetan charmi oli purrut syvältä. Sopeutuisimmeko me enää paikallisvärin puuttumiseen? The Boutiqueroomsin Sirkku Hölttä hypnotisoi meidät huokailemalla ”se meri, se meri…”, joten pakkohan se oli kokea. Olimme heti saavuttuamme myytyjä.

Unknown-1.jpeg

Huoneisto  ”Bungalow Playa/ Beach Deck” sijaitsee muutaman metrin päässä tummahiekkaisesta San Agustinin hiekkarannasta, ja sen tilava ulkoterassi aurinkotuoleineen oli täydellinen auringonpalvontaa ja al fresco-ruokailua ajatellen. Keittiö on valoisa ja hyvin varusteltu. Autotie on kaukana, joten ainoa taustaääni on meren pauhu ja alueen ruotsalaisenemmistön iloinen keskustelu siitä, kenen luona juodaan sundownerit. Alue on siis äärimmäisen rauhallinen, ravintolat olivat pääasiallisesti muutaman läheisen luksushotellin yhteydessä. Poikkeuksen teki El Capitan-ravintola, jossa söimme suussasulavaa merianturaa ja huokailimme onnesta.


Mile-Stylelle tuli paikasta mieleen Thaimaan rannat, vain kaupustelijat, rantahierojat ja thairuoka puuttuivat. Palmut, Casuarina-puut ja bougainvillet tuovat trooppista tunnelmaa. Rannat olivat tammikuun lopussa hiljaisia, ja merivesi ainakin pohjoismaalaisten mielestä uintilämpöistä. Vahva suositus tännekin! Täydellinen lomareissu onkin Las Palmasin Veguetan ja San Agustinin yhdistelmä, varsinkin kun saaren keskiosan vuorten haikkausreitit ovat noin tunnin ajomatkan päässä molemmista

Unknown-3.jpeg

The Boutiquerooms, Bungalow Playa/ Beach Deck. Hinnat alkaen 124€ yö.

Kuvat ja teksti Riitta Sourander

Mile-Style