A V A T A -arjen hallintaan

ava01.jpg

Sisustusarkkitehti Hanni Koroma juhlii tänä vuonna 20 vuotiasta taiteilijauraansa. Sen kunniaksi Katja Hagelstam pyysi Hannia kuratoimaan galleria Lokalin kesänäyttelyn jonka avajaisten yhteydessä lanseerattiin Hannin ensimmäinen sarjatuotantoon suunniteltu käyttöesine, puinen A v at a kaappi jolla on monta eri käyttötarkoitusta. Eräs lanseeraustilaisuudessa ollut nuori vieras totesikin : ”Tästä kaapista ei puutu muuta kuin ovi Narniaan”.

Näyttely on auki yleisölle 2.9.2017 asti.

Hanni Koroma.

Hanni Koroma.

Hanni on suunnitellut puusepäntyönä paljon yksittäisiä tiloja ja säilytystiloja , mutta A v a t a -kaappi on ensimmäinen Hannin suunnittelema sarjatuotantoon tullut kaluste. Hanni havahtui siihen kuinka vähän suomalainen design tarjoaa säilytyskalusteita. ”Tänä päivänä pakataan puhelimeen ja tietokoneeseen asioita, ollaan opittu käyttämään erilaisia käyttöjärjestelmiä, mutta miksei tätä ole hyödynnetty tavaroiden varastoinnin osalta?” Tämän ajatuksen pohjalta syntyi A v a t a -kaappi, uudenlainen, kompakti käyttöjärjestelmä tavaroiden säilyttämiseen.

Hannin työssä etusijalla ovat olleet harmonia, aidot materiaalit sekä luonnollisuus. Kun katsoo Hannin kädenjälkeä tulee mieleen luontopolku. Kaikki on juuri niin kuin pitää, mikään ei häiritse, ainahan se on tuossa ollut. Vai onko? A v a t a -kaappi näyttää ulospäin hiljaiselta ja ajattomalta. Sen uumenissa on näkymättömissä, mutta helposti saatavilla, esineitä joilla on kaikilla oma paikkansa. Hannin sanojen mukaan vaikeinta kaapin suunnittelussa oli löytää keveyden ja massan suhde. Kaappi ei ole painava, sitä on helppo siirtää, mutta se on rakenteeltaan tukeva.

A v a t a -kaappi haastaa käyttäjänsä karsimaan turhaa tavaraa ja keskittymään ja varastoimaan vain kaikista tärkeimmät esineet. Arjen käyttöaarteet joille halutaan antaa viimeistelty säilytystila.

A v a t a -kaapin sisäosat ja runko ovat koivua ja ulkopinta jalavaa ja saarniviilua. Kaapin mitat ovat: syvyys 51 cm, leveys 89 cm ja korkeus 151 cm.Kaappia valmistaa Tetrimäki Oy ja tilauksia ottaa vastaan Lokal. Toimitusaika on tällä hetkellä noin 12 viikkoa ja hinta 2 500 EUR.

@lokalhelsinki @hannikoroma www.hannikoroma.com

Kuvasimme Fine Line muotijutun Hannin kaupunkiasunnossa.

Mile-StyleComment