EASY PACKING BY MILE-STYLE

Olemme kiertäneet maailmaa ristiin rastiin kuvausmatkoilla, raahaten mukana kymmeniä matkalaukkuja, jotka pitävät sisällään kuvauksiin tarkoitetuttuja vaatteita, asusteita ja beautytuotteita. Yhtä kuvausmatkaa varten tulee helposti pakattua 10 matkalaukkua, jolloin pieni kassi omaaa käyttöä varten kuulostaa juuri sopivalta määrältä! Matkalla pärjää yllättävän kevyin kantamuksin, kunhan ottaa huomioon mukavuustekijät, helppohoitoisuuden ja rankatkin lämpötilojen muutokset. Mukaan kannattaa myös ottaa tuotteita joiden löytäminen kohteessa saattaa olla hankalaa.

Leenan beauty- ja hoitovinkit

Aluksi kannattaa miettiä mitä haluaa ottaa mukaan ja sen jälkeen karsia turhat pois. Nestemäisiä tuotteita saa olla koneeseen mukaan otettavissa matkatavaroissa ainostaan yhden suljettavan ja läpinäkyvän litran kokoisen muovipussin verran, eikä yksikään pussin sisältämä tuote saa ylittää 100 ml rajaa. Mainittakoon tässä vielä, että pussin tulee mennä kiinni. Pussista tursuilevat tavarat jäävät turvatarkastajalle, joten suosittelemme rankalla kädellä karsimista ja pienten täytepullojen käyttöä matkustaessa. Isot ja raskaat ihovoiteiden lasipurkit kannattaa jättää suosiolla kotiin . Leena tykästyi Sistema To Go- muovipurkkeihin joita myy muun muassa Citymarket. Muovisissa täyttöpurkeissa on kierrekorkki ja niistä löytyy montaa eri kokoa joten ne sopivat monenlaiseen säilytykseen ja ovat erinomaisia mukaan matkalle. Myös Muji on loistava paikka hankkia täyttöpulloja. Joulukuun ajan Mujilla on pop-up store Helsingissä osoitteessa Sofiankatu 4.

Shampoolle ja hoitoaineelle kannattaa myös ostaa omat täyttöpullot mikäli käyttämältäsi merkiltä ei löydy valmiiksi pienempiä pakkauksia matkustamista varten, yllättävän monelta löytyy.

Seuraavat tuotteet voivat olla vaikeasti saatavilla matkakohteessa, joten ne kannattaa aina pakata mukaan jos suuntaa tropiikkiin: hyttysmyrkky, antihistamiini (jota syömällä välttyy lähes kokonaan hyttysten pistoksilta), hoitava voide itikoiden puremiin, maitohappobakteerit ( kuuri pitää aloittaa jo ennen matkaa), aurinkorasvat sekä after sun- voiteet . Sitä luulisi, että aurinko kohteessa myydään paljon aurinkotuotteita, mutta paikalliset harvoin itse käyttävät aurinkorasvoja joten niiden valikoima voi matkakohteesta riippuen vaihdella todella suppeasta erittäin huonoon.

Varmista aina, että aurinkovoide sisältää UVA- ja UVB-suojan. Lapsille on hyvä hankkia korkeilla suojakertoimilla, vettä hylkivä versio. Olemme todenneet hyväksi VICHY Soleil Ideal tuotteet joista löytyy spray versiot sekä emulsionit, aikuisille ja lapsille. Vichyn tuotteissa on hyvä hinta laatu suhde. Toinen iso suositus menee NO-AD aurinkorasvoille, jotka ovat erittäin riittoisia ja huokeita. Niiden hinta perustuu nimensä mukaisesti siihen, ettei tuotetta mainosteta, jolloin mainonnasta säästyvät rahat näkyvät tuotteen hinnassa. NO-AD tuotteet ovat Skin Cancer Foundationin suosittelemia. Kasvoille kannattaa aina hankkia erillinen aurinkovoide. Estee Lauder Daywear Sheer Tint Release Moisturizer SPF15 –päivävoide antaa iholle kauniin sävyn ja tasoittaa rusketusta rantapäivän päätteeksi.

Ripulin hoitoon tarkoitettu Imodium on myös hyvä ottaa aina mukaan, sillä kun sen tarve yllättää, ei lähin apteekkikaan ole tarpeeksi lähellä.

Pitkillä lennoilla iho ja limakalvot kuivuvat joten kosteuttava nenä spray , ACO Soft Hands käsirasva, ACO Renewing Face Oil ihoöljy ja kosteuttavat silmätipat on hyvä olla käsimatkatavaroissa. Pitkillä lennoilla kannattaa olla meikittä koko matkan (jos kehtaa!), tai pestä meikit pois lennon aikana, joten käsimatkatavaroihin on hyvä pakata mukaan Lumene Pure Arctic Miracle 3in1 Micellar-puhdistusvesi meikin poistoa varten. Puhtaalle iholle voi levittää kosteuttavan naamion esim. Clarins Beauty Flash Balm , joka on kosteusvoide, mutta runsaammin käytettynä toimii mainiosti kosteuttavana naamiona tai vaihtoehtoisesti jo mainittu ACO Renewing Face Oil kasvoöljy, joka pitää ihon kosteana lennon ajan. Mikäli iho kaipaa vielä lisää kosteutusta suosittelemme kosteuttavia spray tuotteita kuten Avène Thermal Spring Water Spray tai Lumene Pure Arctic Hydration joka on kosteuttava ja raikastava lähdevesi suihke. Elizabeth Ardenin Eight Hour Cream toimii huulirasvana, apuna lieviin auringon polttamiin ja ihon kuivuneisiin kohtiin, joten se kannattaa ehdottomasti ottaa mukaan!

 

MILESTYLE_2-1024x768.jpg

Kjaer Weis

meikkipaletin täyttöpakkauksia

Kjaer Weis Collectors Kit meikkipaletti on kätevä matkalle. Paletissa on tilaa meikkivoiteelle, korostusvärille, poskipunalle, kahdelle luomivärille ja huulipunalle. Voit valita värit mielesi ja sesongin mukaan. Paletti on uudestaan täytettävä ja kätevä muulloinkin kuin matkalla.

KOCOSTAR Foot Moisture PackKOCOSTAR Hand Moisture PackKOCOSTAR Camellia Happy Mask ovat yksittäis pakattuja kosteuttavia naamioita jotka voi pakata matkalaukkuun. Ne eivät vie tilaa ja toimivat mainiona hätäapuna kohteessa.

Tässä kohtaa on hyvä mainita, että kaikki matkalaukkuun menevät hius -ja beautytuotteet kannattaa pakata suljettaviin minigrip pusseihin. Jos jokin pakkauksista vuotaa, tei menee rikki matkan aikana, säästyvät muut tuotteet tahroilta ja pilaantumiselta. Tämä on tullut opittua kantapään kautta.

Muista juoda paljon vettä pitkillä lennoilla! Alkoholia ja kahvia tulee välttää, koska ne kuivattavat ihoa.

Milan vaate- ja asustevinkit

Kun keskellä talvea lähtee lomalle lämpöön ja aurinkoon on vaatteiden ja asusteiden haalimisessa omat haasteensa. Ajattomia klassikoita on helpompi löytää, sesongista riippumatta ja onneksi Helsingissä on muutama liike, joilla on ympärivuotinen tarjonta tai varasto tämän tyyppisille tarpeille.

Kapteeninkadun Lifestyle on jo pitkään myynyt Lisa Cortin ohuesta puuvillasta valmistettuja värikkäitä kaftaaneja ja pareoita. Mallit ja kuosit vaihtelevat hyvin vähän vuodesta toiseen, joten vaatteen valmistusvuodella ei oikeastaan ole mitään merkitystä. Lifestyle pitää pientä varastoa Lisa Cortin tuotteille ja ne ovat nähtävissä, kunhan vain varoittaa tulostaan etukäteen, jotta myyjä ehtii hakea tuotteet varastosta joka ei ole liikkeen yhteydessä. Lifestyle myy myös punottuja korikasseja joita on saatavilla lähes ympäri vuoden. Korikasseja, sesongista riippumatta, myy myös sisustusliike Nougat. Pehmeä korikassi on helppo pakata matkalaukkuun siten, että täyttää sen ensin muilla matkalaukkuun menevillä tavaroilla. Se ei lopulta vie paljon tilaa. Kangaskassi on myös hyvä vaihtoehto.

Toinen oiva paikka löytää kaftaaneja ja pareoita ympäri vuoden on Nest Factory joka toimii kahvila Kuuman yhteydessä Punavuoressa. Nest Factorysta löydät myös tyylikkäitä rantapyyhkeitä, jotka ovat tarpeeksi ohuita ja kevyitä matkalle mukaan otettavaksi. Miksi lähteä retkille hotellin froteepyyhe kainalossa, kun voi käyttää jotain tyylikkäämpää vaihtoehtoa, sitä paitsi ohut pyyhe toimii tarvittaessa myös pareona tai päähineenä.

British Voguessa vaikuttavan stylistin Pippa Holtin suunnittelemia kaftaaneja löydät nettikaupasta. Kaikki tuotteet valmistetaan käsin Meksikossa. Ja kuten Pippa asian kiteyttää :” Kutsun kaftaaneja lomien sankareiksi: ne mahtuvat pieneen tilaan, toimivat päivin ja öin, rannalla ja kaupungissa, vyöllä tai ilman. Ne ovat uskomattoman monikäyttöisiä”.

Kaftaanin ja pareon lisäksi on hyvä ottaa matkalle mukaan Wolfordin, monikäyttöinen tuubihame Fatal Dress, josta saa tarpeen mukaan lyhyen tai pitkän hameen sekä olkaimettoman mekon. Wolfordilta löydät myös ympäri vuoden uimapukuja ja bikineitä. Bikinin ylä- ja alaosat myydään erikseen. Ranskalainen uimapukujen aatelija Eres myy tuotteitaan netissä. Ne ovat hinnaltaan hieman arvokkaampia, mutta kestävät käytössä pitkään. Ja nyt puhutaan vuosista!

T-paidat puolestaan kuluvat sen verran nopeasti, ettei niistä kannata maksaa korkeaa hintaa. On ihana aloittaa loma uudessa vitivalkoisessa t-paidassa, joka loman loputtua onkin sitten jo pinttyneessä hiessä ja aurinkorasvassa. T-paitoja rennolla, väljällä kaula-aukolla löytyy J.Crewn ja American Vintagennettikaupoista. Kapteeninkadun Lifestylessä on myös muutamia American Vintagen t-paita malleja. Jos pakatessa noudatat mantraa ”3 toppia yhtä alaosaa kohden” et voi mennä pieleen.

MILESTYLE_4-1024x768.jpg

Birkenstockin

muovisen "Arizona Eva" -mallin voi kastella huoletta.

Unknown-1024x768.jpeg

Vuosien myötä kengät on tullut karsittua siten, että jäljelle ovat jääneet yhdet pehmeät lenkkarit matkustusta varten ja kahdet Birkenstockit joista toiset, korkkipohjaiset, ovat päivä ja iltakäyttöön (erityisesti metallinhohtoiset!) ja kevyet, kokonaan muoviset, rantakäyttöön ja veneilyyn. Kaikki matkalle mukaan otetut hienot sandaalit jäävät lähes poikkeuksetta käyttämättä, koska kuumalla ilmalla jalkaa turpoaa, jolloin vielä kotona hyvin jalkaan istunut sandaali tuntuu epämukavalta. Arvokasta sandaalia ei myöskään kannata pilata venyttämällä sitä muodottomaksi.

Matkalle lähdettäessä suosittelen, että otatte, jos mahdollista, mukaan kahdet aurinkolasit. Yhdet todella tummat jotka suojaavat silmiä kirkkaalta auringonpaisteelta ja toiset vaaleammat, jotka toimivat paremmin pilvisellä säällä sekä sisätiloissa, jolloin ne antavat meikittömille kasvoille tyylikkäät raamit.

Pää on myös hyvä suojata auringolta. Hatun kanssa on vähän hankala matkustaa ellet, omista aitoa panamahattua, jonka voi rullata matkalaukkuun matkan ajaksi. Balmuirilta löytyy klassisen mallisia korihattuja useissa eri sävyissä, ne eivät tosin ole kokoon taitettavia. Mutta kyllä taitava pakkaaja saa hatunkin pakattua hienosti mukaan ja silloin ei tarvitse tehdä pitkää matkaa hattu päässä ja ottaa sitä riskiä, että unohtaa sen matkan varrelle. Lippalakki tai pieni puuvillahuivi ovat myös varteenotettavia vaihtoehtoja, kunhan ne vaan sopivat tyyliin. Balmuirilta löydät myös paksuja ja kooltaan suuria kashmirhuiveja, jotka toimivat peittona lennon aikana. Lentokoneissa jaettavat filtit ovat keinokuitua, joten ne eivät lämmitä kovinkaan hyvin ja sähköistyvät helposti. Kuuman päivän jälkeen auringossa herkistynyt iho saattaa kaivata iltaisin jotain pehmeää lämmikettä ja hotellihuoneissa voi myös olla kylmä, jolloin lämpimälle huiville on taas käyttöä. Jos palelet helposti suosittelemme, että otat mukaan koneeseen helppohoitoisen ja kevyen untuvatakin tai liivin. Uniqlon Women Ultra Light Down Vest ja Women Ultra Light Down Jacket ovat tähän tarkoitukseen hyvä valinta. Molempien mukana tulee pieni nailonpussukka, jonka sisään voi kätevästi rullata tuotteen, kun sitä ei tarvitse.

Jos otat matkalle mukaan elektronisia laitteita, suosittelemme Rimowan Cabin Multiwheel laukkua, jonka kyljessä on kaksi pehmustettua vetoketjullista taskua iPadiä ja kannettavaa varten. Ulkoisten taskujen ansiosta vältyt avaamasta koko laukkua turvatarkastuksessa ja lennon aikana.

Ja vielä lopuksi, muista ottaa mukaan muutama adapteri, jos tarvitset sellaisia kohteessa sekä jokin muovinen vesitiivis suojapussi kännykälle, jonka voi huoletta heittää rantakorin pohjalle. Itse ottaisin vielä mukaan pyykinpesuaineen käsinpestävälle pyykille, sillä esimerkiksi uimapuku on kiva huiluttaa päivän päätteeksi, ja kumihanskat. Kyllä luit oikein, kumihanskat. Näin kädet eivät kuivu pyykkiä pestessä. Ei kuulosta ihan lomailijan unelmavinkiltä, mutta on sitä kuitenkin.

bon.jpg

 

Kuvat: Christian Jakowleff

Mile-StyleComment