Ongelmaihoon apua Living Day Spassa

Mila_.png

Minulle on tullut aikuisiällä ongelmaiho. Iho silmien ympärillä kuivuu hetkittäin korpuksi tai siihen ilmestyy ennalta varoittamatta ihmeellisiä, kivuliaita näppyjä, jotka olen saanut hallintaan kortisoonipitoisella rasvalla ja tarkkailemalla ruokavaliotani.

Kaikki tämä hankaloittaa kasvohoidoissa käymistä. Stressaan aina ennen hoitoja miten ihoni tulee niihin reagoimaan. 

En ole koskaan käynyt säännöllisesti kasvohoidossa, mutta epäsäännöllisen säännöllisesti kylläkin. Olen niitä, jotka menevät juhlien jälkeen nukkumaan meikit naamalla ja aamulla herätessä pyyhin valuneet ripsivärit silmien alta ja jatkan matkaa. Tosin en meikkaa kovinkaan paljon, vaikkakin ihoa tulee hoitaa aamuin ja illoin meikkasi tai ei, tämän olen nyt vihdoinkin oppinut ja sisäistänytkin melkein.

Ennen Environ DF-kasvohoitojen aloittamista käytin pitkään Exuvience tuotteita, jotka tuntuivat mukavalta iholla, mutta niiden teho alkoi mielestäni ajan myötä hiipua, ja sen seurauksena  siirryin vahvempiin DMK Danné tuotteisiin ja hoitoihin. Danné hoidot olivat kuitenkin iholleni aivan liian voimakkaita. Iho silmien ympärillä kuivui, kovettui ja halkeili ja auringossa ihoa kirveli, ylittäen oman kipukynnykseni. Tämä Danné kokeiluni johti siihen, että käytin lopulta ainoastaan GERnéticin Synchro kasvovoidetta, joka on alunperin kehitetty palovammapotilaiden hoitoon. Voiteen lisäksi kävin säännöllisesti akupunktiossa, joka mielestäni auttoi myös omalta osaltaan rauhoittamaan ja tasapainottamaan ihoa.

Environ on maailman johtava A-vitamiiniammattisarja

Sarja vahvistaa ihoa ja korjaa auringon aiheuttamia vaurioita ja tuotteet sopivat myös ongelmaihon hoitoon.

Näitä kaikkia kokeiluja ja kokemuksia rikkaampana aloitin Environ DF-kasvohoidot Ionzyme DF II laitteella Living Day Spassa erittäin skeptisenä. DF-kasvohoidot tulee aloittaa 5-6 hoitokerran kuurina. Hoidot voi ottaa niinkin tiheään tahtiin, kuin joka toinen päivä. Itse kävin hoidossa kerran viikossa. DF II laitehoidot ovat sähköistä puuhaa. Ääntä laitteista ei lähde enempää kuin hyttysen ininän verran. Silmiä saattaa siristää ja aika ajoin suuhun voi tulla mieto metallin maku, mutta ei mitään niin suurta, että se haittaisi nautiskelua.

DF II laite yhdistää pulsoivan iontoforeesin ja matalataajuisen ääniaallon imeyttämään vitamiineja ihon alimpiin kerroksiin ja näin ihoa pystytään vahvistamaan sisältäpäin. Ja nyt puhutaan ensisijaisesti A-vitamiinista, joka ehkäisee ja korjaa ihon aurinkovaurioita ja lisää kosteutta sekä C-vitamiinista, joka tasoittaa ihon väriä, vähentää maksaläiskiä ja auttaa kollageenin tuotannossa. 

Hoitokerta kestää noin 1,5 tuntia ja sen aikana tapahtuu seuraavaa:

- Iho (kasvot, kaula ja decoleté) puhdistetaan manuaalisesti sekä öljyllä, että valkosavinaamion avulla ja puhdistusta tehostetaan höyryttimellä. Tämän jälkeen iho puhdistetaan vielä geelillä tai puhdistusmaidolla.

- Seuraavaksi iholle tehdään maitohappokuorinta

- Kuorinnan jälkeen on vuorossa vitamiinien imeytyshoito (kestää noin 30 min) jonka aikana iholla pyöritetään ”hoitopäätä”, josta kuuluu pieni hyttysen ininää muistuttava ääni ja suuhun tulee aavistuksen verran metallia muistuttava maku. Yläselän alle laitetaan pieni kostea ”läpyskä” joka on myös hoitolaitteessa kiinni. Hoitopään ja läpyskän avulla saadaan virta kiertämään ylävartalon alueella ja näin avataan tiehyeitä ihon syvempiin kerroksiin. Se mitä geeliä tai seerumia tämän hoidon aikana käytetään riippuu siitä missä vaiheessa hoitoa olet.

-Vitamiinien imeytyshoidon jälkeen iholle levitetään paksuhko kumimainen Alginate-naamio (hoidon kesto noin 20 min), joka sisältää merileväuutetta. Naamion tehtävä on kiinteyttää ja kosteuttaa ihoa, sekä estää vitamiinien haihtuminen. Naamioon kiinnitetään iontoforeesilaitteen johdot ja laitteella annetaan pulsoivaa, pumppaavaa, sykäyksittäin toimivaa virtaa, joka työntää avattuja tiehyeitä pitkin vitamiineja ihon syvempiin kerroksiin. Hoidon aikana silmissä saattaa tuntua värinää. Naamio tuntuu erittäin mielyttävältä ja kostealta ja hoidon päätteeksi se irtoaa ihosta kerta vetäisyllä. Naamion vaikutuksen aikana hoitaja antaa sinulle käsihieronnan.

Hoidon päätteeksi iholle levitetään sille sopiva seerumi, A-vitamiinivoide sekä aurinkovoide. Hoidon jälkeen iho on joustava, kuulas ja samettisen pehmeä, eikä välttämättä edes kaipaa meikkiä.

Viiden hoitokerran kuurin jälkeen olen käynyt ylläpitävässä hoidossa kerran kuukaudessa. Laitehoidon lisäksi kotihoito on myös ollut tärkeässä roolissa ja tässä minulla on ollut hieman opittavaa. Nyt puhdistan ja rasvaan ihoni aamuin ja illoin. 

En ole koskaan tehnyt mitään näin pitkäjännitteistä oman ihoni hyvinvoinnin eteen. Vasta nyt ymmärrän miten tuloksia saadaan. Meni muutama kuukausi, itseasiassa neljä kuukautta, ennen kuin pystyin toteamaan, että ihoni koostumus oli muuttunut parempaan suuntaan. Enään se ei kiristänyt eikä tuntunut pintakuivalta.

Environ tuotteissa on se hyvä puoli, että voit lisätä hoidon ja hoitotuotteiden vahvuutta asteittain. Eli parhaan tuloksen saat pitkäjänteisellä ja säännöllisellä ihonhoidolla. Ensin aloitat hoidot, kotihoidon mukaan lukien, alimmalta tasolta ja totuttelet pikkuhiljaa ihoa vastaanottamaan isompia vitamiinimääriä ja vahvempia hoitoja.

Tuotesarjassa on viisi eri astetta ja yhtä astetta tulee käyttää vähintään 2-3 pakkauksen verran. Viidennellä tasolla voit ottaa mukaan retinol seerumit joiden jälkeen voit vielä siirtyä käyttämään Youth EssentiA sarjan seerumeita eli näin iho saa jatkuvasti ”uutta ajateltavaa ja työstettävää” eikä kyllästy hoitoihin!

Environ tuotteet ovat hypoallegeenisia ja väriaineettomia. Niissä ei ole säilöntäaineita ja tuoksuja käytetään vain harvoin. Tuotteita saa myydä ainoastaan Environ koulutuksen saaneet ihonhoidon ammattilaiset eli kaupoissa et näihin tuotteisiin törmää. 

Tuotteet, joita käytän kotihoidossa:

  • Skin EssentiA Eye Gel

  • Focus Care Youth+ Avance Moisturiser

  • Skin EsentiA AVST Moisturiser 2

  • Focus Care Moisture + Super Moisturiser ja vielä tämän lisäksi  öisin Body A,C % E Oil, jos iho tuntui kaikkien näiden tuotteiden jälkeen vielä kireältä.

  • Environ Intensive Revival Mask naamiota käytin silloin tällöin. Naamio tekee ihosta heleän ja kiinteän.

Tuotteet_.png

 

Esteettinen akupunktio

Akupunktio tukee Environ kasvohoitoja ja parantaa kehon tasapainoa ja toimintoja.

Olen käynyt akupunktiossa parin vuoden ajan. Aluksi eseteettisistä syistä, mutta ymmärsin nopeasti, että kyseessä on koko kehoa parantava ja tasapainoittava hoito. Akupunktio on auttanut minua rentoutumaan ja unen laatu on parantunut huomattavasti. Alun väsymyksen jälkeen (nukahdin heti hoidon jälkeen) saan nykyään hoidoista roppa kaupalla energiaa! Ja uskallan väittää, että se on myös tehnyt ihostani kimmoisamman. Enemmän kuin juonteita, joita minulla ei ole mitään vastaan, pelkään ihon veltostumista.  Living Day Spassa on mahdollista vahvistaa muiden kasvohoitojen tuloksia esteettisellä akupunktiolla, jossa neuloja laitetaan koko vartaloon, mutta jossa kasvot ovat keskiössä. 

Iän karttuessa kasvoihin tulee juonteita jotka kertovat eletystä elämästä. Juonteet ovat mielestäni kauniita, osa meidän persoonaa.

Elämän surut näkyvät silmän ulkoreunan alapuolella olevista, alaspäin kaartuvista juovista kun taas ilot ja nauru jättävät silmien ulkokulmiin ylöspäin kaartuvia juonteita. Aika loogista, eikö? Kiinassa tätä kutsutaan kasvoista lukemiseksi, ”face reading”. Olen aina ihaillut ahavoituneita purjehtijanaisia, joiden kasvoissa on vahvoja juonteita, jotka tuuli ja merivesi ovat niihin piirtäneet. Nämä ihmiset ovat yleensä hyväntuulisia ja nauravaisia, tietoisia omasta seikkailijan charmistaan. 

Ennen esteettistä akupunktiota, Kiinasta asti pätevyytensä hakenut Taina Alakulppi, kartoitti millaista hoitoa tarvitsen ja hoidon aikana sain vielä kuulla mihin kasvon juonteisiin hän sillä hoitokerralla tulisi keskittymään. Kun neulat oli laitettu paikoilleen (ei satu, vannon!) sain jalkahieronnan, jossa keskityttiin jalkapohjien ja jalkapöydän akupunktiopisteisiin. Osa pisteistä sattui aivan vietävästi kun taas osa tuotti mielihyvää. Minun kohdallani keskityimme pernan pisteisiin, jossa hoitaja epäili olevan vajaatoimintaa ja sainkin kotiläksyksi olla syömättä raakoja vihanneksia seuraavat kolme viikkoa, jotta voisin verrata vaikuttaako ruokavalion muutos olotilaani. Joten tässä sitä nyt kärvistellään ilman rakastamiani salaatteja.

Hoidon jälkeen olo oli samanaikaisesti rento ja virkistynyt.

Microblading- ja meikkitaiteilija Natalia Dyatlovan käsittelyssä saat living Day Spassa täysin luonnollisen näköiset 3D kulmakarvat. Toimenpide tehdään manuaalisesti ilman konetta ja krouvia pigmentointikynää käyttämällä erittäin ohutta terää jonka avulla väripigmentti viedään ihon pintakerroksiin. Lopputulos, joka vaatii vähintään kaksi käyntikertaa, on erittäin luonnollinen. Minä ja Jaana Ukkola, kävimme molemmat microbladingissä kaksi kertaa. Emme halunneet liian tummia kulmia.

Ensimmäisessä kuvassa kulmia ei ole ehostettu lainkaan, eli tuolta kulmat näyttävät kahden hoitokerran jälkeen. Toisessa kuvassa Leena Waggoner ehosti kulmat kevyesti Anastasia of Beverly Hills kulmakarvaväriä käyttäen.

Mallit: Mila Pentti, Jaana Ukkola

Kuvat: Sakari Majantie

www.livingdayspa.fi

@livingdayspa #livingdayspa

Pssst.. käy kurkkaamassa Living Day Spa -arvonta instassamme @milestyleblog;  voit voittaa itsellesi ihanan Wanhanajan jalkahoidon. Oiva tilaisuus hemmotella jalat kesäkuntoon!

Mile-StyleComment