WEEKEND WALKIES -Anittan täydelliset huulet

anitta1.jpg

Talvi tuo mukanaan kylmät ilmat ja tuulet. Pelkästään ne jo saavat huulet rohtumaan, puhumattakaan kuivasta huoneilmasta. Keinoja on monia pitämään huulet kimmoisina. Seuraavaksi kerron omat mieltymykseni. Olen huulirasvojen suurkuluttaja ja kokeillut monen monta eri merkkiä. En ole päivääkään ilman ja olenkin todennut, etten lähden autiolle saarelle ilman huulirasvaa!

Pari vuotta sitten tutustuin Sensai Total Lip Treatment –voiteeseen. Laitan voidetta iltaisin, ennen nukkumaan menoa, huulilleni ja huulien ympärysiholle. Yksi pumppaus riittää, voide on erittäin riittoisa. Voide pehmentää huuliani ja olen huomannut, että sen ansiosta käytän huulirasvoja vähemmän, koska huuleni pysyvät kosteampina. Huulen pystyjuonteet ovat pehmenneet ja huulipuna levittyy kauniisti huulille ja pysyy huulilla pidempään. Käytän paljon huulipunaa ja haluan, että se pysyy hyvin huulilla ja on kauttaaltaan, oikean ja saman sävyinen. En nuole huuliani, joka kuivattaisi niitä lisää. Huulirasvaa ostaessani otan huomioon auringonsuojan ja sen, että se sisältää luonnollisia öljyjä ja vahoja, jotka kosteuttavat huulia tehokkaasti. Huulirasvani on ollut, jo vuosikymmeniä, Elisabeth Arden 8 Hour Cream, joka hoitaa myös muita kuivuneita ihon alueita sekä EOS –huulivoide joka sisältää 95% luonnonmukaisia ainesosia ja öljyjä. Vedenjuonti kosteuttaa sisältäpäin ja ainakin itselläni, jos vedenjuonti on jäänyt vähälle, huulet helottavat punaisina ja kuivuvat helposti.

Tämä toimii minulle, mutta jokaisella meillä on omat niksimme ja takuutuotteemme huulien hoitoon. Pääasia on että hoidat huuliasi!

Huulipuna kannattaa aina levittää huulipunapensselillä. Näin huulipuna levittyy ja pysyy paremmin. Huulipunan alle on hyvä laittaa huulten pohjustusvoide, jota kutsutaan myös nimellä primer, ja joka auttaa kiinnittämään huulipunan ja pitäämään sen paikallaan. Suosittelen sitä lämpimästi, jos huulipunasi karkaa juonteisiin tai kuluu nopeasti pois. Oiva keksintö on myös väritön huultenrajauskynä, joka sopii kaikkien sävyjen kanssa. Itse rajaan värittömällä huultenrajauskynällä ensin ja sen lisäksi värillisellä kynällä, jonka häivytän huulen keskiosaa kohti. Joskus maalaan huulet ainoastaan huultenrajauskynällä, jonka päälle levitän hiukan huulirasvaa tai lisään huulipunan jo rajattuihin huuliin. Rajaus myös estää huulipunan karkaamisen juonteisiin. Huultenrajauskynän tulisi olla vaaleampi tai samansävyinen, kuin huulipuna.

anitta2.png

Huulipunan sävyn valintaan vaikuttaa ihon ja hiusten sävy, sekä hampaiden valkoisuus aste. Tässä vinkkejä miten voit määrittää oman sävysi. Jos olet vaalea, ihollesi sopii paremmin hopean sävyiset korut ja palat auringossa herkemmin kuin rusketut, olet tyypiltäsi viileän sävyinen. Viileän sävyiselle sopii parhaiten sinertävän punaiset huulipunan sävyt. Sinertävät sävyt poistavat ihon punakkuutta ja hampaat näyttävät valkoisemmilta. Jos rusketut helposti ja ihosi sävyyn sopii paremmin kultaiset kuin hopeiset korut, olet mitä todennäköisemmin kellertävän sävyinen. Kellertävän sävyisille sopii parhaiten lämpimän punaiset sekä oranssit huulipunat, joskin niiden kanssa pitää olla tarkkana, koska nämä lämpöisemmät sävyt saavat helposti hampaat näyttämään keltaisemmilta, kuin mitä ne ovatkaan, ja se puolestaan vanhentaa yleisilmettä. Neutraalille iholle sopii niin hopeiset kuin kultaisetkin korut ja kaikki huulipunan sävyt.

Anittalle valitsin tumman mattahuulipunan. Mattahuulipuna vaatii hyvin hoidetut huulet, sillä se korostaa helposti ryppyjä ja kuivia kohtia. Anittalla on upeat täyteläiset huulet, joten jätin silmämeikin minimiin ja keskityin huuliin. Liian tumma silmämeikki tumman huulipunan kanssa vanhentaa, joten jos haluat korostaa huulia, pelkkä eyeliner tai mascara silmissä riittää tekemään nuorentavan vaikutuksen.

Anittan huulilla käytin YSL:n Touche Eclat –valokynää reunustamaan amorinkaarta . Huulet rajasin DIOR :in värittömällä huultenrajauskynällä ja ARMANI:n luumunsävyisellä rajauskynällä nro 11. Huulipuna on YSL:n Grenat Satisfaction nro 206.

anitta3.jpg

Malli: Anitta Törne

Kuvat: Mikko Rasila

Mile-StyleComment