MODEL BEHAVIOUR -tukasta asiaa

DSC_1090-1024x684.jpg

Tapaan päivittäin työssäni erilaisia ihmisiä, joilla on hyvin eriävät mielipiteet siitä, mikä heidän hiuksilleen on parasta ja kuinka niitä tulee hoitaa. Saan kuulla tarinoita hyvin omalaatuisista hiustenhoitorituaaleista ja monesti saan myös hyviä vinkkejä! Olen tavannut rouvan, joka pesee hiuksensa vain kerran kuukaudessa, näin hiukset pysyvät kuulemma parempina. Sekä naisen, joka käytti pitkissä hiuksissaan ainoastaan oliiviöljyä , ei koskaan shampoota. Stten on niitä jotka eivät uskalla käyttää hoitoainetta rutikuivissa hiuksissa ollenkaan, koska se latistaa kuulemma hiukset, joten on parempi antaa niiden vain olla sähköiset ja kuivat.

Pyydän aina, että asiakas tulee käsittelyyni puhtailla, vasta pestyillä hiuksilla, jotta voin sitten muokata niitä haluamallani tavalla. Taannoin tapasin morsiamen, jolla oli pitkät luonnonkiharat hiukset. Olimme jo hääpaikalla valmistautumassa, kun huomasin kauhukseni, että morsiamen hiukset, jotka oli pyyntöni mukaan aamulla pestyt ja jotka näyttivät päällisin puolin puhtailta, olivatkin hiuksia nostellessa aivan tahmeat ohimoilta ja takaraivosta ja liimautuivat hiuspohjaan. Mitään pesumahdollisuutta meillä ei enään ollut, eikä purkillinen kuivashampootakaan olisi auttanut korjaamaan tilannetta. Olen useasti huomannut tämän saman ilmiön hieman lievempänä, eli hiukset on pesty , mutta huonosti .Tässä muutama hyväksi todettu vinkki hiusten oikeaan pesutapaan.

  1. Kastele hiukset kauttaaltaan lämpimällä vedellä. Lämmin vesi aukaisee hiussuomuja. Älä kaada shampoota suoraan pullosta hiuksiin vaan kaada ensin pieni määrä kämmenelle ja vie se sitten hiusten juuriin. Vaahdota shampoo kunnolla hieromalla päänahkaa sormen päillä ja käy näin koko päänahka lävitse. Älä sotke hiuksia pesun aikana, varsinkaan jos ne ovat pitkät, vaan puristele vaahto hellästi latvoihin. Hiusten latvoihin ei tarvitse erikseen lisätä shampoota.
  2. Huuhtele hiukset runsaalla vedellä. Kampaajallakin hiuksia huuhdotaan loputtoman pitkään. Jos tuntuu siltä, että ei tullut puhdasta niin pese uudestaan. Jos käytät paljon muotoilutuotteita pese hiuksesi syväpuhdistavalla shampoolla aika ajoin, ei kuitenkaan joka päivä.
  3. Usein kuulee, ettei hoitoainetta käytetä, koska se latistaa hiukset. Hoitoaine kuuluu laittaa hiusten latvoihin, ei juureen. Käytettävän hoitoaineen määrä riippuu hiusten pituudesta. Pitkille hiuksille suhde on shampoo 1 ja hoitoaine 2. Hoitoaine vie mukanaan viimeisetkin shampoon rippeet ja ravitsee hiusten latvoja. Anna vaikuttaa ja huuhtele ja sitten lopuksi huuhtele vielä kerran viileämmällä vedellä. Viileä vesi sulkee hiussuomut.
  4. Älä revi pitkiä hiuksia pesun jälkeen harjalla, vaan käytä harvapiikkistä kampaa ja aloita hiusten selvittäminen latvasta ylöspäin. Näin vältät suurimmat takut ja hiusten katkeamisen. Valitettavan usein näkee, kun takkuista hiusta revitään juuresta asti auki harjalla. Pitkien hiusten latvoihin kannattaa puristella kämmenen kautta tilkka öljyä. Öljy auttaa pitämään hiusten latvat terveinä ja kiiltävinä.
  5. Jos käytät hiustenkuivaajaa, kuivata hiukset ensin puolikuiviksi viieleällä ilmalla ja muotoile sitten harjaa apuna käyttäen kuumalla ilmalla kampaus loppuun.
  6. Oikein pestynä hiukset ovat liikkuvat ja tuntuvat kevyiltä ja pysyvät puhtaana pidempään.

Oma kampaajasi neuvoo ja opastaa sinua juuri sinun hiuksillesi sopivista tuotteista. Kannattaa ottaa neuvot vastaan. Kalliin värjäyksen voi pilata käyttämällä vääränlaisia tuotteita kotona. Hyvänä esimerkkinä on volyymishampoo, joka aukaisee hiussuomuja ja haalistaa värjättyt hiukset. Ja sinne meni kallis värjäys! Eli jos sinulla on värjätyt hiukset käytä shampoon sijaan volyymituotteita hiusten muotoilussa. Volyymishampoo ei myöskään sovellu kiharille hiuksille, koska se tekee ne vielä pörröisemmiksi.

Kiharahiuksiin kannattaa käyttää niille tarkoitettuja tuotteita, jotka poistavat pörröisyyttä ja ravitsevat kiharoita. Värjätyille hiuksille tarkoitetut pesut ja hoidot pitävät huolen siitä, että väri pysyy kirkkaana pitkään. Vaaleille värjätyille hiuksille on omat blondi tuotteet, jotka pitävät vaalean värin kirkkaana ja estävät kellastumista. Käytä tuotteita säästeliäästi, pieni määrä riittää. Liika tuotteiden määrä ja huono huuhtelu jättävät tuotteet hiuksiin ja latistavat ne.

Jaanalla on luonnonkiharat ja karheat hiukset. Lisäsin kiharoihin volyymia ohuella puikkokihartimella ja käytin lisäksi KMS Therma Shape 2-in-1 Spraylämpöaktiivista spraytä, jonka pito on 72h. Tuote sopii myös viimeistelyyn. Kihartamisen jälkeen hieroin KMS Addvolume Liquid Dust hiusten juuriin, joka vielä tuplasi volyymin . Tuote sopii myös föönauksen alle. Viimeistelyyn KMS Hairstay Firm Finishing Hairspray.

PS. Morsiamesta tuli upea! Teimme kompromissin ja olimme molemmat tyytyväisiä lopputulokseen.

jaa01.jpg

Malli: Jaana Ukkola

Kuvat: Mikko Rasila

Mile-StyleComment