Concrete indeed -konkretiaa ihonhoidosta

anna01.jpg

Anna

Talvi tuo tullessaan kylmät viimat ja pakkaset. Iho kuivuu helposti, kun ero sisä- ja ulkoilman välillä voi olla jopa 20 astetta. Miten suojata ihoa ja pitää sen kosteus tasapainossa?

Itselläni on erittäin kuiva iho, joka iän karttuessa se vain kuivuu entisestään. Erityisesti talvella, ihooni tulee helposti punaisia kutiavia läiskiä, huuleni rohtuvat ja koko vartaloani kutittaa. Muutama vuosi sitten otin käyttöön Sensain puhdistustuotteet, jotka mullistivat ihonpuhdistus rituaalini ja poistivat kuivan ihon ongelmat kertaheitolla! Sensain menetelmä perustuu kaksoispuhdistukseen ja kaksoiskosteutukseen. Kuulostaa monimutkaiselta mutta sitä se ei ole. Aasialaiset naiset ovat tässä edelläkävijöitä. Ensin lika ja meikki poistetaan iholta SENSAI Silky Purifying Cleansing Oil öljyllä jonka jälkeen kasvot pestään vaahtoavalla puhdistusaineella SENSAI Silky Performance Milky Soap. Kasvovesi ns. hoitovesi SENSAI Cellular Performance Lotion 2  kaadetaan käsiin ja taputellaan kasvoille ja decolteelle, ei siis vanulapulle vaan käsiin! Hoitovesi on kosteutuksen ensimmäinen vaihe ja sen toinen vaihe on emulsio SENSAI Cellular Performance Emulsion 2 , joka levitetään kosteutetulle iholle. Nyt vasta iho on puhdas ja kosteutettu. Tämä on perussetti kasvoille, rituaali joka tulee tehdä aamuin ja illoin ja jonka jälkeen lisäät vielä muut hoitotuotteet kasvoille ja decolteen alueelle. Jo muutaman käytön jälkeen ihoni tuntui kosteammalta. Kiitos aasialaiset naiset! Tästä rituaalista en luovu koskaan.

Sensain puhdistusrituaalin lisäksi käytän öljyjä, jotka lisäävät ihon kosteutta. Tässä muutama oma suosikkini. Sisley Black Rose Precious Face Oil on ohut ja imeytyy nopeasti. Voit sekoittaa muutaman tipan meikkivoiteen tai kasvovoiteen joukkoon. Näin saat kuulaan ja kauniin lopputuloksen. Black Rose linjasta löytyy myös kasvovoide sekä kosteuttava naamio. Uusi tuttavuus on ACO Renewing Face Oil , jossa on vain 7 ainesosaa. Ensi vaikutelma oli liian runsas ja öljymäinen, mutta yllätyksekseni tuote imeytyi täysin kuivaan ihooni. Suosittelen myös tätä öljyä sekoittettavaksi kasvovoiteen joukkoon. Saman sarjan ACO Stay Soft Hands Age Protecting Hand Cream on ohut, mutta kosteuttava käsivoide, jonka koostumus yllätti positiivisesti.

Vartalolle pätee samat säännöt kuin kasvoille. Käytän ympäri vuoden koostumukseltaan melko ohuita vartalovoiteita, joihin lisään talvisin öljyä. Uusin tuttavuus on Patykan Huile Absolue, joka sopii levitettäväksi vartalon lisäksi myös kasvoille ja hiuksiin.

Ylläolevat tuotteet ja vinkit sopivat kaikille ihotyypeille ja kaiken ikäisille naisille.

oona01.jpg

Oona

Meikkasin Annan ja Oonan samoilla tuotteilla. Talvella kannattaa käyttää kosteuttavampia meikkivoiteita tai lisätä meikkivoiteen joukkoon hiukan öljyä. Vältä myös liiallista puuterin käyttöä, sillä se kaivaa helposti kaikki uurteet esiin hieman kuivasta ihosta. Jos silmäsi vuotavat, niin kuin niillä on usein talvella tapana tehdä, käytä kosteuttavia silmätippoja, sillä silmäsi ovat mitä todennäköisemmin liian kuivat. Suosittelen myös talven viimoihin vedenkestävää tai säänkestävää mascaraa.

Mallit: Anna Vartiainen ja Oona Anttila

Kuvat: Mikko Rasila

Mile-StyleComment