Ihonhoito- ja meikkivinkit huoliteltuun ulkonäköön työmaailmassa

Beauty2web.jpg

Kun haluat antaa hyvän kuvan itsestäsi työmaailmassa pelkkä oikea asun valinta ei riitä. Huoliteltu ulkonäkö ulottuu vaatteista hiuksiin ja meikkiin. 

Seuraavaksi Leenan ihonhoito- ja meikkivinkit huoliteltuun ulkonäköön.

IHONHOIDON AAKKOSET

Huoliteltu ulkonäkö lähtee ihonhoidosta. Mikään meikki ei näytä kauniilta, jos iho on huonosti hoidettu. 

Opettele oikeat ihonhoito rutiinit, muista noudattaa niitä ja ihosi pysyy kauniina. Tuotteet vaihtuvat kun ikäännymme mutta oikea ihonhoitorutiini tulee oppia jo nuorena.

-Älä koskaan mene nukkumaan meikit naamassa, käytä aina auringon suojaa ja valitse tarkoin juuri oikeat tuotteet sinun ihollesi. Jos sinulla on paljon iho-ongelmia hae kosmetologilta apua.

Tärkeintä on se mitä teet ennen ja jälkeen meikin. Kalleinkaan meikkivoide ei näytä hyvältä huonosti hoidetulla iholla.

- Valitse puhdistustuote, jonka tunteesta pidät sillä tulet käyttämään sitä joka päivä. Saippua poistaa kaiken rasvan iholta, joten suosittelen öljyiselle iholle geelimäistä puhdistustuotetta, joka jättää ihoon kosteutta. Kuiva iho kannattaa puhdistaa öljy tai maitomaisella tuotteella.

 - Puhdistustuotteen jälkeen iholle tulee vielä levittää kasvo- tai hoitovesi.

-  Tämän jälkeen tulee vielä kosteusvoide ja seerumit. Öljytön kosteusvoide sopii sekaiholle ja rasvaisempi kuivalle iholle. Kosteutus on rutiineista se kaikkein tärkein! Liian vähän kosteutettu iho on harmaa, veltto, väsynyt ja vanhemman oloinen.

 - Jos kasvovoiteesi ei sisällä auringonsuojaa lisää suoja kasvovoiteen päälle eli meikin alle. Nykyisin lähes kaikissa meikkivoiteissa on auringonsuoja.

- Aamuisin on myös hyvä levittää ohut kosteuttava silmänympärysvoide meikin alle ja illalla ennen nukkumaan menoa tuhdimpi, hoitavampi ja voidemaisempi voide kosteuttamaan herkkää ja ohutta silmänympärysihoa. Tämän lisäksi on vielä hyvä muistaa naamiot ja kuorinnat kerran viikossa oman ihotyypin mukaan.

MEIKKI- JA IHONHOITOTUOTTEET MUUTTUVAT IÄN MYÖTÄ

PARIKYMPPISEN IHOLLA riittää kevyt päivävoide tai ohut meikkivoide, jossa on auringonsuoja (SPF), peittämään ihon virheet. Arkimeikkiin riittää raikas poskipuna ja ripsiväri. Huulikiilto huuliin. Tämä on myös ikä jolloin olemme kaikkein epävarvimpia ulkonäkömme suhteen ja yritämme usein piilottaa ikämme meikkaamalla liikaa. 

KOLMEKYMPPISEN ruuhkavuosina aika on kortilla ja meikkirutiinin tulisi olla nopea ja täsmätuotteet aina saatavilla. Hyvä vinkki on pitää juuri ne tuotteet joita tarvitset meikkipussissa valmiina ja näin ne kulkevat myös helposti mukana. Meikkipussissa olisi hyvä olla meikkivoide joka sisältää auringonsuojan, peitevoide, ripsiväri, poskipuna ( mieluiten kaksi eri sävyä ) ja huulipuna tai huulikiilto, jota voit levittää huulille ilman peiliä.

NELIKYMPPISENÄ pikalähdöt aamulla eivät enää onnistu sillä tarvitsemme hiukan enemmän aikaa heräämiseen. Iho kuivuu herkemmin joten ravitsevammat voiteet ja seerumit ovat tarpeen. Iho myös punottaa herkemmin, kuin nuorempana, joten tarvitsemme peittävämmän meikkivoiteen, jonka keltainen sävypohja auttaa peittämään ihon oman punaisuuden. Meikkivoiteen tulisi näin ollen olla hoitavampi ja peittävämpi olematta kuitenkaan liian paksu. Haasteita oikean tuotteen löytämiseen riittää, mutta etsiminen palkitaan, sillä oikean tuotteen avulla ilme nuorenee kauttaaltaan, iho hehkuu ja kasvot kaipaavat vain hiukan meikkiä oikein valitun meikkivoiteen lisäksi. Iän myötä myös hiukset veltostuvat ja saatat huomata, että entinen kampaus ei enää toimi. Leikkaa hiuksesi hyvään muotoon ja hanki oikeat tuotteet niiden ylläpitämiseen. Hyvä hiustenleikkaus nuorentaa!

VIISIKYMPPISENÄ hiusten, ihon ja kulmien värit alkavat pikkuhiljaa haalistua. Kasvon piirteet tipahtavat silmien alueella ja huulien kaari katoaa. Tässä kohtaa kannattaa lisätä meikkirutiineihin hillitympiä värejä. Poskipunan sävyn on hyvä olla luonnollinen, ei liian kirkas, samoin huulipunan. Esimerkiksi, jos ennen käytit fuchsian punaista huulipunaa valitse nyt murretumpi vadelmansävy. Omasta sävymaailmastasi löytyy aina hiukan hillitympi versio. Sävyjen tulisi nostaa hyviä puoliamme eikä peittää niitä liialla räikeydellä. Silmien rajauksella kaivetaan silmät esiin ja rajauskynällä tehdään sama huulien kaarelle. Viisikymppisenä hiustenvärjäyksellä ja kulmien kestopigmentoinnilla voidaan saada ihmeitä aikaiseksi. 

KUUSIKYMPPISENÄ useimmat meistä ovat jo luonnostaan harmaita. Jos vielä tässä vaiheessa värjäät hiuksiasi tummemmiksi on aika vaihtaa suuntaa. Vaaleampi nuorentaa ja liian tumma vanhentaa. Pätee myös kulmiin. Eli jos olet harmaa, anna sen tulla esiin. Myös meikkisävyt tulee jälleen kerran vaihtaa uusiin sillä kasvon piirteesi ovat muuttuneet. Liian paljon meikkiä vanhentaa, eli tässä kohtaa ”less is more”, vähemmän on enemmän. Meikkivoiteen tulee olla hoitavampi ja suosittelen, että vaihdat kaikki puuterimaiset tuotteet voidemaisiin, sillä ne levittyvät kauniimmin iholle. Puuteria tulee kokonaisuudessaan välttää. Huulien kaventuessa vältä liian tummia sävyjä ja mattapintaisia punia. Näiden sijaan käytä kiiltäviä punia ja huultenrajauskynää, joka on omien huuliesitarvitset siveltimet sävyinen. Paras meikki on itsevarmuus ja hymy.

MIHIN MEIKKEIHIN/TUOTTEISIIN KANNATTAA PANOSTAA?

-AURINGONSUOJAAN : Pelasta ihosi nyt! Auringosta saadut vauriot näkyy ihollasi 20-30 vuoden päästä. Tee itsellesi palvelus ja hanki jo nuorena ihonhoitotuotteet jotka sisältävät auringonsuojan.

- MEIKIN POHJUSTUSTUOTTEISIIN: näihin kannattaa panostaa sillä meikinpohjustustuotteiden avulla meikki pysyy kauniina koko päivän aamusta iltaan.

- MEIKKIVOITEISIIN: kallis meikkivoide on ominaisuuksiltaan parempi kuin tusina halpoja

- PEITEAINEISIIN : sama sääntö kuin meikkivoiteella. Meikkivoide , peiteaine ja pohjustustuotteet ovat meikkipussin suurin menoerä. Luomivärit ,poskipunat ja huulipunat voivat puolestaan olla hyvin marketista ostettuja 

- HYVIIN TYÖKALUIHIN: meikkirasioissa olevat pienet pensselit eivät riitä hyvän meikin tekoon. Hanki hyvä pensselisetti, pidä siitä hyvää huolta ja se pysyy käyttökelpoisena vuosia eteenpäin. Tarvitset siveltimet poskipunalle,silmänrajaukselle, 2-3 erkokoista pensseliä luomiväreille, yhden kulmakarvoille, yhden ison pensselin puuterille, huulipunalle, peiteaineelle ja ripsikamman/harjan ripsille/kulmille. Meikkivoiteen voi levittää pensselillä ja se kannattaa pestä jokaisen käytön jälkeen. Kokeile pensseliä kasvoillesi, tuntuuko sen kosketus iholla hyvältä ja sopiiko pensselin varsi hyvin käteen. Liian lyhyellä tai liian pitkällä varrella saattaa olla hankala työskennellä. Pese pensselit 3-5 kk välein miedolla saippualla. Kastele pensselin pää, hieraise siihen saippuaa ja huuhdo vedellä. Älä koskaan liota pensseliä vedessä, sillä siten sen liimaukset lähtevät irti ja pensseli hajoaa.  Laita pensselit kuivumaan lappelleen, jolloin vesi ei myöskään valu liimauskohtiin. Kuivata ilmavasti.

- RIPSIENTAIVUTTIMIIN: ne avaa silmät! Ehdoton apuväline erityisesti niille, joilla on raskaat silmäluomet. 

Beauty1web.jpg

ÄLÄ HAMSTRAA MEIKKEJÄ SILLÄ NE VANHENEVAT YLLÄTTÄVÄN NOPEASTI

Noin kerran vuodessa kannattaa käydä kaikki kosmetiikka tarkkaan lävitse. Jos löydät tuotteita, joita et ole käyttänyt pariin vuoteen, heitä ne pois. Vanhentuneet meikkivoiteet ja huulipunat erotat niiden epämiellyttävästä tuoksusta. Jos olet hankkinut meikkivoiteita, joita et ole käytänyt suosittelen, että teet kasvoille ”inkkariraidat” näistä meikkivoiteista ja katsot luonnonvalossa mitkä sulautuvat omaan ihon väriisi ja heitä loput pois. Meikkivoiteita kannattaa aina olla pari erisävyä kerrallaan, joita voit tarpeen mukaan sekoittaa keskenään, sillä emme ole koko vuotta saman sävyisiä. Huulipunan jämistä voi tehdä kätevän paletin laittamalla ne pieneen monilokerorasiaan ja niitä sekoittamalla saat taas uusia sävyjä. Ripsiväri kestää avattuna noin 3-6 kk, joten sitä ei kannata pantata eikä säästää, äläkä koskaan lainaa omaa ripsiväriäsi. Se on henkilökohtainen hygieniasyistä. On myös hyvä erottaa värit, joita et käytä usein omaan lokeroonsa ja pitää esille vain ne tuotteet, joita käytät päivittäin.Näin säästät aikaa arki aamuina.

VALITSE OIKEAT MEIKIT HUOLELLA

Kun valitset itsellesi peiteväriä kokeile tuotetta pyörittämällä sitä sormien välissä. Jos tuote tuntuu kuivalta, liian rasvaiselta, ohuelta tai tahmealta älä osta sitä. Sävyn olisi hyvä olla yhden asteen vaaleampi kuin oma ihosi.  Jos oikea sävy arvelluttaa suosittelen, että teet poskeen ”inkkariraidat” ja tarkistat vielä luonnonvalossa oikean sävyn. Kädenselkä tai ranteen sisäpuoli ei ole oikea paikka kokeilla sävyä. Jos et ole varma peitevärin koostumuksesta pyydä myyjältä näyte, jotta voit kokeilla tuotetta muutaman kerran ennen ostopäätöstä.

Käytä puuteria vain tarvittaessa. Translucent –sävy on läpinäkyvä, joka ei muuta meikin sävyä.

Silmämeikin tarkoitus on korostaa silmiä ja saada ne säihkymään. Jokaisella meillä on erilaiset tarpeet ja siinä missä toiselle riittää silmänrajaus ja ripsiväri, tarvitsee toinen huomattavasti enemmän. Asia selviää  kokeilemalla. Tarkoitus kuitenkin on että sinut huomataan eikä silmämeikkiäsi. Arkimeikissä maanläheiset sävyt toimivat parhaiten. Luomenpohjustusvoide ennen luomiväriä auttaa luomiväriä pysymään paikoillaan. Kolmen-neljän sävyn paletti on hyvä alkuun. Vaalealla korostat, tummalla luot intensiivisyyttä ja keskivärillä häivytät. Jos tummaa sävyä joutuu häivyttämään loputtomiin, on sävy liian tumma. 

Poskipunalla saa helposti kasvoille tervettä ilmettä, jopa iloa. Poskipunan tulisi olla saman sävyinen kuin ihosi on silloin, kun punastut. Sävy on oikea, jos se näyttää heti hyvältä eikä liian likaiselta tai tummalta. Jos poskipuna ”katoaa” kasvoiltasi parin tunnin jälkeen on sen  koostumus väärä. 

Ideaalein huulipunan sävy on omien huuliesi sävyinen. Silloin olet oikeassa sävymaailmassa. Siitä on helppo mennä tummempaan tai vaaleampaan sävyyn. Kapeat huulet saa paremmin esiin kiiltävillä punilla, tummat sävyt puolestaan kaventavat huulia. Matta huulipuna on pitkäkestoisin, mutta saattaa kuivattaa huulia joten valitse matta huulipuna joka myös kosteuttaa. Huultenrajauskynä auttaa pitämään huulipunan paikallaan. Suosittelen, että valitset värin, joka on mahdollisimman lähellä omien huuliesi sävyä, jolloin kaikki huulipunat sopivat rajaukseen. Kevyemmän rajauksen saat kun laitat huulipunan ensin ja vasta  sen jälkeen rajaat huulien reunat. 

Kuvat Kanerva Mantila

Malli Emilia J / Paparazzi Model Management

Mile-Style