MEET JOANNA PEPPER-KOSKIMO, 46

Eazy Breezy mallimme Joanna ”Jojo”, oli nuorena urheilullinen poikatyttö, joka ystävien kannustamana otti yhteyttä mallitoimistoon ja siitä se lähti! Seuraavat 10 vuotta hurahtivat mallin töitä tehdessä. Jojolle itselleen mallintyöt ovat aina olleet vain yksi sivuraide elämässä, yksi tapa muiden joukossa saavuttaa elämän suuria etappeja.

Jojo opiskeli itsensä fysioterapeutiksi ja pääsi heti valmistuttuaan, pahimpana lama-aikana, terveyskeskukseen töihin. Mallintyöt veivät kuitenkin pikku hiljaa suurimman osan ajasta, jolloin myös omaksi kauhukseen Jojo päätti heittäytyä mallimaailman vietäväksi. Turvallinen päivätyö sai jäädä. ”Olin aina ollut todella urheilullinen, perus helppo tyyppi, joten sovin hyvin katalogikuvauksiin, joita sitten teinkin lähinnä Suomessa, Saksassa ja Ruotsissa 90-luvulla, noin 10 vuoden ajan. Mikään ”glam” tai editorial-malli en ole koskaan ollut”. Mallintyöt olivat Joannalle sivupolku, tapa rahoittaa sen hetkinen elämä, jossa pyöri myös mallina työskennellyt aviomies sekä kaksi pientä lasta. ”Työskentelimme vuoroviikkoina, olimme molemmat paljon matkoilla, mutta onnekseni olen huomannut, ettei hektinen arki jättänyt lapsiini mitään traumoja, eiväthän he muunlaisesta elämästä tienneetkään!”. Päinvastoin toinen tyttäristä, Stella Mylläri, seuraa äitinsä jalanjälkiä ja on työskennellyt menestyksekkäästi mallina 16-vuotiaasta asti. 

27-vuotiaana Joanna halusi turvata tulevaisuutensa itselleen ja lapsilleen, joten hän päätti ensin siirtyä matkailualalle, josta oli luontevaa jatkaa Formula F1 pr-tehtäviin. Joanna ehti olla mukana mm. lanseeraamassa Nespressoa Suomen markkinoille ja markkinoimassa premium kosmetiikka tuotteita B to B -puolella, kunnes hänet headhuntattiin toimitusjohtajaksi liikelahjayritykseen ja sieltä vastaamaan Paperipalvelu Koskimo ja Rännäli Oy:n markkinoinnista, sekä myöhemmin myös kaikista heidän hankinnoistaan. ”Emmin pitkään ennen kuin otin haasteen vastaan, olin niin tottunut työskentelemään valmiiden kansainvälisten brändien keskuudessa, jonka jälkeen työskentely toimistotarvikkeiden parissa kuulosti todella epäseksikkäältä!” .  

Lähes viisi vuotta on vierähtänyt ja Paperipalvelun visuaalinen ilme on ottanut melkoisen harppauksen. Joanna otti haasteen vastaan ja nauttii uudesta näköalapaikastaan ja siitä, että hänelle on annettu mahdollisuus luoda tiimejä ja toimintatapoja. ”Olen saanut mahdollisuuden muuttaa tapaa tehdä hankintoja ja markkinointia sekä näiden lisäksi vastaan nykyään meidän liiketoimintayksikön Brändäämön huipputiimistä, joka räätälöi yritysten brändiä sekä niiden strategiaa tukevia, markkinoinnillisia tuotteita”.

”Minua kiehtoo erityisesti yritysten kipupisteet ja miten saada ne kääntymään siten, että tiimissä työskentelevät ihmiset saadaan mukaan muutokseen. ”

Aina kyse ei ole brändistä, markkinoinnista tai tuotteista.

”Uusi haaste tänä päivänä ovat nuoret työntekijät, joiden tapa työskennellä eroaa vanhoista tutuista kaavoista. Nuoret haluavat enemmän vapautta, nouseva sukupolvi ei tule työskentelemään kellokortti kaulassa, he ovat nopeita ja tehokkaita, mutta omilla ehdoillaan. Ja heitä pitää myös oppia kuuntelemaan. Sama pätee jo yrityksessä oleviin työntekijöihin, miten saada heidät mukaan ja uskomaan uuteen tekemiseen ja tulevaisuuteen”. 

Erityisesti Joannaa kiehtoo se, kuinka tehdä työelämästä onnellista. ”Vietämme puolet valveillaoloajastamme töissä, työpaikalla, kollegoidemme parissa ja näin ollen voimme itse vaikuttaa siihen millaisen ilmapiirin haluamme ympärillemme luoda”. 

”Me emme suoranaisesti luo hyvää fiilistä työpaikoille; se jokaisen pitää tehdä itse, mutta edesautamme työpäivän sujumista toimittamalla kaikki työntekoon tarvittavat välineet ja tarvikkeet. Näin työntekijät pystyvät keskittymään pelkästään työhönsä. Näin olemme omalta osaltamme luomassa onnellista ilmapiiriä työpaikoille!

Joannan olemuksesta huokuu ilo ja energisyys, joten ei ole ollenkaan ihme, että unelmatyön lisäksi Joanna löysi perheyrityksestä itselleen uuden aviomiehen ja on nykyään myös iloisen iltatähden äiti. 

Mile-StyleComment