MEET TIINA HILLILÄ, 41

Tiina aloitti mallintyöt 20-vuotiaana osallistumalla kansainvälisen Elite Model Look-kilpailun Suomen karsintoihin. Tiina ei voittanut, mutta sai siitä kipinän lähteä Milanoon kokeilemaan, miten siellä pärjäisi. Ja siitä se lähti! Tiina on ainut kilpailuun osallistuneista, joka vielä tänäkin päivänä tekee alan töitä. The last one standing!

Paljon on muuttunut alkuajoista, jolloin Tiina teki mallintöitä ympäri Eurooppaa, minkä vaatealan opiskeluiltaan ehti. Enää ei käytetä polaroideja  ja vaihdeta filmirullia kameraan ja castingeissä juoksemisen sijaan lähetetään videocastingejä asiakkaille ympäri maailmaa.

Iän karttuessa Tiina on siirtynyt nuorten mallien ryhmästä edustamaan aikuista naista, josta hän on todella mielissään. ”Olen juuri nyt oikean näköinen oikealla hetkellä ja minulle on avautunut aivan uudet markkinat!”. ”Pääasiakkaani sijaitsevat Pohjoismaissa ja Ranskassa. Töitä on harvemmin, mutta ne ovat, kun osuvat kohdalleen, isompia ja mielekkäämpiä”.

”Mallin töissä ihanaa on ollut sen tuoma vaihtelu arkeen. Koskaan ei tiedä, mitä seuraavaksi tapahtuu ja mistä maailmankolkasta itsensä löytää”. Mallina pääsee myös käymään paikkoissa jonne ei kaikilla ole pääsyä. Tiina muistelee lämmöllä sitä kuvausta, joka toteutettiin Itävaltalaisessa eläintarhassa, jossa eläimet saivat käyskennellä vapaana. Kuvakulmia haettaessa Tiinan piti saman aikaisesti ruokkia valtavaa kiraffia, joka työnsi ulos pitkän sinisen kielensä hapuillessaan ruokaa Tiinan kädestä.

Ja kyllä, Tiinan mielestä mallin työhön kuuluu myös glamour, flirtti, shampanja ja villit juhlat! ”Ei pidä ottaa itseään liian vakavasti! Elämästä tulee nauttia aina, kun siihen on mahdollisuus” !

 

Mallintöiden ohella Tiina työskentelee myymäläpäällikkönä naistenvaateliike Nectarine Clothes'ssa  Iso Roobertinkadulla Helsingissä.

Tiinaa Suomessa edustaa mallitoimisto Model Boom.

Kuva: Jouni Harala

Kuvankäsittely: Henry Isakoff

Mile-Style