MEET JOHANNA BRUUN, 52

Nykyään visuaalisena suunnittelijana ja tapahtumatuottajana työskentelevä Johanna Bruun on alkuperäiseltä koulutukseltaan vaatesuunnittelija ja muotoilija. 

Suurin osa Johannan ajasta kuluu tällä hetkellä julkisten tilojen, hotellien, sekä kotien sisustussuunnitteluun, joista Hotelli St George on viimeisin työnäyte. Johannan ja Mirkku Kullbergin työryhmä vastasi hotellin persoonallisesta ilmeestä. Iso ja haastava työ käsitti hotellin irtaimiston, irtokalustuksesta rekvisiittaan ja taiteeseen.

Näitä on tulossa lisää, sillä Johannalla on tällä hetkellä työn alla parikin uutta hotelliprojektia.

Johannan kädenjälki on varmasti tuttua kaikille niille jotka ovat asioineet Artekissa. Johannan vastuulla oli viiden vuoden ajan Artekin myymälän sisustuksen lisäksi, useiden messuosastojen, näyttelyiden sekä koti insatallaatioiden visuaalinen ilme. Artekin kuvamateriaaleissa näkyy myös vahvasti Johannan kädenjälki.

Artekin omistajavaihdoksen myötä myös Johannan työnkuva laajeni. Yksi mielenkiintoisimmista projekteista, jonka Johanna toteutti Vitralle oli Artek-Vitra koti ”Villa Hager”. Projektin myötä Vitra kampuksen liepeillä Weil-am-Rheinissa Saksassa sijaitseva vanha 1920-luvulla rakennettu talo muutettiin  Artek-Vitra kodiksi.

Alueella sijaitsee myös muun muassa Herzog & deMeuronin suunnittelema Vitra House. 

 Teksti: Mila Pentti / Kuva: Kanerva Mantila

Mile-StyleComment