MEET EMMI GRANLUND, 30

Fashion_Finland_02.jpg

Emmi Granlund on joutunut miehensä NHL jääkiekkoilija Mikael Granlundin uran takia etsimään vaihtoehtoisa tapoja luoda uraansa ja toteuttaa itseään. Muutto osavaltiosta toiseen voi olla edessä minä hetkenä hyvänsä, joten on tärkeää, että myös Emmin työ voi muuttaa vaivattomasti perheen mukana. 

Valmistuttuaan sisustusarkkitehdiksi Emmi on laajentanut sisustusalan osaamistaan tilojen energiabalanssiin keskittyvillä fengshui-opinnoilla. Emmi suunnittelee myös uniikkeja juhla-asuja oman CHAINE nimikkeen alla ja tulevaisuuden haaveena on viedä tekstiilien työstäminen enemmän sisustukselliseen suuntaan ja tuoda sen avulla fengshui elementtejä ihmisten koteihin. Samaa tarkoitusta ajavat Emmin taideteokset, joita on nähtävissä ’Lavender Car’ näyttelyssä Marskin Galleriassa 9.9 - 31.10.2020. Näyttelytilassa soi myös Emmin musiikki, jonka hän on miksannut, säveltänyt ja sanoittanut. 

”Olin maaliskuussa kuudennella kuukaudella raskaana, kun hakeuduin kipujen takia sairaalaan, jossa minulla todettiin paha tulehdus. Tulehdus oli käynnistänyt synnytyksen, eikä mitään ollut enää tehtävissä. Synnytin samana päivänä kuolleen tytön. Onneksi esikoisemme Milo on vielä niin pieni, ettei ymmärrä mitä perheessämme tapahtui”, toteaa Emmi ja jatkaa ”itse olen löytänyt taiteesta ja musiikista oman terapiamuodon, jonka avulla käsittelen tätä kipeää aihetta”. 

”Voin pahoin koko raskauden ajan ja ehkä se olotila avitti minua tekemään omaa musiikkia, tuomaan minulle hyvää oloa. Ensimmäinen biisi syntyi heti raskauden alkuvaiheessa ja nyt kun kehoni voi jo paremmin tuntuu, ettei luovuudella ole rajoja. Biisejä tulee koko ajan lisää. Äänitän autossa istuessani, mökin varastossa tai missä tahansa olenkin. Mitään hienoja nykyaikaisia laitteita en omista, enkä edes tarvitse toistaiseksi”. Emmin musiikkiin voi tutustua Spotifyssa ja SoundCloudissa. 


Emmi Didrichsenin taidemuseon patsaspuistossa. Puistoon on vapaa pääsy.

Emmi Didrichsenin taidemuseon patsaspuistossa. Puistoon on vapaa pääsy.

Musiikin lisäksi Emmi on ehtinyt kesän aikana maalata 19 teosta, jotka ovat esillä Marskin ’Lavender Car’ näyttelyssä. Energisoivien, abstraktien maalausten tarkoituksena on tuoda katsojalleen hyvän olon tunne. Teoksissa on myös piilossa tekstejä, joiden Emmi toivoo tuovan katsojalle lohtua ja toivoa näinä haastavina aikoina.

”Käytän maalatessa akryylejä, öljyvärejä, lyijykyniä ja pastelleja. Teen maalaukset usein sormilla ja kynsillä maalia levittäen”, naurahtaa Emmi. 

Unknown-8.jpeg
Unknown-9.jpeg

”Kaikella tapahtuneella on jokin syvempi tarkoitus, jonka ymmärtämistä vielä työstän musiikin ja maalaamisen avulla. Pienen tytön ei ollut tarkoitus syntyä tähän maailmaan. Hänen tehtävänään oli käydä muistuttamassa minua hetkessä elämisen tärkeydestä ja opastaa oman polun löytämisessä”, toteaa Emmi.

Emmi Granlundin näyttely Marskin Galleriassa 9.9. -31.10. 2020. Marski by Scandic. Mannerheimintie 10, Helsinki. Vapaa pääsy.

Marskin aulassa Atelier Emmi Granlund Pop-Up Shop 9.9.-25.9, jossa on myynnissä myös edullisempia taideprinttejä

 Emmin taidetta voi myös ostaa ja tilata instagramin kautta @ateliergranlund

Lisää Emmin urasta ja töistä www.emmigranlund.com

Emmi Didrichsenin taidemuseon uima-altaan reunalla Mert Otsamon iltapuvussa.

Emmi Didrichsenin taidemuseon uima-altaan reunalla Mert Otsamon iltapuvussa.


Teksti Mila Pentti

 Kuvat Nita Vera


Mile-Style